Sollicitatietips van Jamie van der Duin – Consultant HR

Tip 1: Research

Voor elk sollicitatiegesprek is het goed om research te doen. Een voor de hand liggende bron van research is natuurlijk de website van de organisatie waar je op gesprek gaat. Kijk naast de website ook eens naar artikelen in het nieuws, zo weet je wat de actuele ontwikkelingen zijn binnen of rondom de organisatie. Verder is het ook goed om op de LinkedIn profielen te kijken van je interview partners. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar de werkervaring en de studieachtergrond.

Tip 2: Introductie over jezelf

Bij sollicitatiegesprekken wordt er vaak gevraagd of je iets
over jezelf wil vertellen. Om ervoor te zorgen dat je een sterk verhaal over
jezelf hebt, is het goed om een bepaalde structuur in dit verhaal aan te
brengen. Dit doe je door een aantal punten uit te lichten. Deze zijn: wat heb
je in het verleden gedaan? Waar sta je nu? En waar zie je jezelf in de
toekomst? Zo weten de interviewpartners precies wat jouw loopbaan is geweest en
wat jouw doelen zijn.

Tip 3: Vragen

Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je als kandidaat de ruimte om zelf ook vragen te stellen. Het stellen van een krachtige vraag komt
erg geïnteresseerd over. Het is dan ook erg belangrijk dat hier gebruik van wordt gemaakt. Voorbeelden van goede vragen zijn: welke
ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen betreffende organisatie? Hoe zien jullie onze samenwerking voor je? Waarom hebben jullie destijds voor deze organisatie gekozen? Neem hierin ook de research mee die je tijdens ‘tip 1’ hebt gedaan.

Tip 4: Be Yourself!

De meest belangrijke tip is om altijd jezelf te zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je je helemaal op je gemak voelt en geef
jezelf de kans om je eigen persoonlijkheid te laten zien. Uiteindelijk is werk een groot onderdeel van je leven en het is dan ook goed als je helemaal op je plek zit.

Met deze blog willen wij jullie een aantal sollicitatietips meegeven ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Mocht je momenteel ergens werken en op zoek zijn naar een nieuwe baan, neem dan gerust contact met ons op. Wij begeleiden onze kandidaten op een persoonlijke wijze en coachen iedereen tijdens de gehele sollicitatieprocedure. Hierdoor sta je nog zelfverzekerder in je schoenen en vind je snel de perfecte baan!

Ben jij een interim secretaresse of een Executive Assistant en opzoek naar een baan? Of ben je op zoek naar een tijdelijke Assistant? Neem dan contact op met Nora.

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Functies van een bestuurssecretaresse – 2ASSISTU 

  Als bestuurssecretaresse speel je een cruciale rol binnen het bestuur van een bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bestuursleden en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt op administratief en organisatorisch gebied. Je bent een waardevolle schakel tussen het bestuur en andere afdelingen binnen de organisatie. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en verantwoordelijkheden die komen kijken bij deze functie: 
  legal assistant

  Legal Assistant: jouw taken en verantwoordelijkheden

  In de dynamische wereld van het recht, waar wetten en voorschriften voortdurend evolueren, is de rol van een legal assistant van onschatbare waarde geworden. Deze professionals, die fungeren als de ruggengraat van juridische praktijken en organisaties, spelen een cruciale rol in het waarborgen van de rechtvaardigheid en naleving van de wet.
  TOP