HR Professional

Als bedrijf kan het lastig zijn om de juiste HR professional te vinden die past bij jouw organisatie en behoeften, maar via 2ASSISTU bieden wij snel een oplossing met ons ruime netwerk van proactieve en zeer ervaren HR professionals die ondersteuning van hoge kwaliteit bieden.

Waarvoor heb jij een HR professional nodig?

Een HR (Human Resources) professional speelt een cruciale rol in organisaties door te zorgen voor effectief personeelsbeheer en -ontwikkeling. De specifieke behoeften aan een HR professional kunnen variëren, afhankelijk van de aard en omvang van de organisatie. Hier is een korte introductie over waarom je mogelijk een HR professional nodig hebt en hoe deze professionals kunnen verschillen op basis van de functie en organisatorische behoeften:

Waarom heb je een HR Professional nodig?

 • Personeelsbeheer: HR professionals zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gehele levenscyclus van werknemers, van werving en selectie tot pensioenplanning. Ze helpen bij het opstellen van beleid, het beheren van arbeidsverhoudingen en het bevorderen van een positieve werkcultuur.
 • Wet- en Regelgeving: Het HR-team zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van arbeid, zoals arbeidscontracten, arbeidsrechtelijke voorschriften, gezondheid en veiligheid op de werkplek en meer.
 • Talentontwikkeling: HR professionals werken aan het identificeren en ontwikkelen van talent binnen de organisatie, wat essentieel is voor groei en succes op de lange termijn.
 • Arbeidsrelaties: Ze spelen een sleutelrol bij het oplossen van arbeidsconflicten en het behouden van goede relaties tussen werknemers en werkgevers.
 • Strategische Planning: HR professionals dragen bij aan de strategische planning van de organisatie door personeelsbehoeften te analyseren en passende oplossingen voor te stellen.

Verschillende HR-professionals voor verschillende functies:

In organisaties zoals 2ASSISTU, zijn er verschillende niveaus en facetten waarop HR-professionals kunnen worden ingezet:

 • HR Manager: De HR-manager heeft doorgaans de leiding over het gehele HR-team en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van HR-strategieën, het beheer van HR-projecten en het rapporteren aan het senior management.
 • HR Consultant: HR-consultants kunnen intern of extern worden ingezet om specifieke HR-uitdagingen aan te pakken. Ze bieden expertise en advies over zaken als rekrutering, arbeidsrecht, organisatieontwikkeling en arbeidsverhoudingen.
 • HR Business Partner: Deze professionals werken nauw samen met de verschillende afdelingen binnen de organisatie om HR-initiatieven af te stemmen op de zakelijke doelstellingen. Ze fungeren als brug tussen de HR-afdeling en de rest van de organisatie.
 • Recruitment Specialist: Deze HR-professionals zijn gespecialiseerd in het aantrekken en selecteren van talent. Ze ontwikkelen wervingsstrategieën, voeren sollicitatiegesprekken en zorgen voor een vlotte onboarding van nieuwe medewerkers.
 • Compensatie en Voordelen Specialist: Zij richten zich op het ontwerpen en beheren van belonings- en voordelenprogramma’s om werknemers te motiveren en te behouden.

De keuze voor het type HR-professional hangt af van de specifieke behoeften en doelstellingen van de organisatie. Het is belangrijk om een HR-team samen te stellen dat effectief kan inspelen op de unieke uitdagingen en doelen van de organisatie, zoals in het geval van 2ASSISTU.

2ASSISTU

De juiste HR professional vinden zonder moeite!

Als bedrijf kan het inhuren van de juiste HR professional een uitdaging zijn, omdat het vinden van een geschikte kandidaat veel tijd en moeite kan kosten. Gelukkig kan 2ASSISTU je helpen bij het vinden van de juiste HR professional, zodat je je kunt richten op andere belangrijke aspecten van jouw organisatie.

2ASSISTU kan in verschillende situaties helpen, bijvoorbeeld bij het opvangen van tijdelijke of permanente afwezigheid van jouw huidige HR werknemerl, het uitbreiden van de HR-afdeling of het implementeren van nieuwe HR-strategieën. We bieden een breed scala aan HR-professionals, zoals HR-Officers, HR-adviseurs, HR-managers en HR-directeuren, die beschikbaar zijn voor tijdelijke of permanente inzet.

De kandidaten van 2ASSISTU beschikken over de juiste kwalificaties en ervaring die nodig zijn om jouw organisatie te ondersteunen bij verschillende HR-uitdagingen. Naast dat zij relevante werkervaring hebben, zijn onze kandidaten communicatief sterk, oplossingsgericht, strategisch en integer.

Of je nu op zoek bent naar een HR professional op strategisch, tactisch of operationeel niveau, 2ASSISTU kan je helpen om de juiste kandidaat te vinden die past bij jouw organisatie en doelen. Door samen te werken met 2ASSISTU hoef je geen tijd en moeite te verspillen aan het vinden van de juiste HR professional en kun je je concentreren op wat echt belangrijk is: jouw organisatie laten groeien. 

Waarom 2ASSISTU?

Moyenne Wessels

‘’Ik vind de begeleiding van 2ASSISTU, in het bijzonder van Inge, super fijn, persoonlijk en adequaat. Ik heb tot nu toe dus alleen maar goede ervaringen met 2ASSISTU!’’

Liesbeth Leurdijk

“Als heel prettig. Het werd mij snel duidelijk dat het een zeer professioneel bedrijf is. 2ASSISTU heeft een goed beeld van de markt, weet wat er speelt en wat de waarde van een opdracht is. Voor mij als beginnend zelfstandige gaf dat een veilig gevoel. Ik wist dat mijn uurtarief vervolgens goed en realistisch was. Ik had ook heel erg het gevoel dat Nora voor mij in stond en tegelijk het belang van het bedrijf ook behartigde.”

Suze Krantz

‘’Ik heb zelf met heel veel plezier drie maanden bij 2ASSISTU gewerkt om een tijdje te overbruggen en ik heb daar toen al waardevolle vriendinnen aan overgehouden! Daarnaast hebben ze mij goed ontvangen toen ik wegging bij mijn vorige baan en zo ben ik bij Power2X terecht gekomen. Jullie zijn persoonlijk, snel en heel fijne mensen om mee samen te werken!’’

Celine Thijs

“Als heel betrokken! De meiden van 2ASSISTU hebben zowel met het bedrijf als met jou persoonlijk contact. Een perfecte samenwerking dus!!’’

Ece Cinar: ‘’Ik vond de begeleiding van 2ASSISTU heel fijn in de aanloop naar mijn sollicitatiegesprek bij Loyens & Loeff. Inge heeft me telefonisch klaargestoomd voor het gesprek en met resultaat!”

Joy Dordregter

“Top! De communicatie verloopt heel soepel en met vragen kan ik altijd bij iedereen terecht. Ook zorgen ze ervoor dat alles goed en op tijd wordt geregeld. De sfeer is heel relaxed, professioneel maar niet té formeel.”

Als bedrijf ben je altijd op zoek naar de beste match voor jouw organisatie. Het vinden van de juiste HR professional kan een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn. 2ASSISTU neemt dit proces graag uit handen en helpt je bij het vinden van de perfecte kandidaat.

Een groot voordeel van 2ASSISTU is de persoonlijke begeleiding die wij bieden. Wij willen de kandidaten goed leren kennen en begrijpen wat hun behoeften en ambities zijn. Op deze manier kunnen wij een optimale match maken tussen de kandidaat en het bedrijf.

Daarnaast bieden wij ondersteuning in het sollicitatieproces. Dit betekent dat wij jou als bedrijf begeleiden en adviseren in het selectieproces. Wij zijn pas tevreden als jij als bedrijf een goede HR professional hebt gevonden die past bij jouw organisatie en doelstellingen.

Onze energieke en proactieve HR kandidaten werken met veel passie en enthousiasme om de beste kandidaten te vinden. Dankzij ons grote netwerk en onze online aanwezigheid kunnen wij snel schakelen en de juiste HR professionals aanbieden. 

Vast

Hoe werkt het?

1

Client interview

We starten met een persoonlijke kennismaking om jouw wensen te bespreken en een profielschets te maken.

2

Search

Wij gaan op zoek naar kwalitatieve kandidaten en zorgen voor een eerste selectie binnen 24 tot 48 uur.

3

Assistant interview

We nodigen geschikte kandidaten uit voor een diepte-interview om een goede inschatting te maken per kandidaat.

4

Meet the assistants

We stellen 3 à 4 geschikte kandidaten aan jullie voor waarvan wij denken dat ze bij jullie passen om een goede indruk van elkaar te krijgen.

5

Negotiation

We staan jullie bij in de onderhandelingsfasen om voor beide partijen een tevreden uitkomst te behalen.

6

Check-in en follow-up

We houden met beide partijen contact na aanstelling om te zien hoe het gaat en te evalueren. 

Welke eigenschappen heeft een HR professional nu écht nodig?

Een HR-professional staat voor de uitdaging om veel verschillende verantwoordelijkheden te balanceren en om effectief met mensen om te gaan. Dit vereist een unieke reeks eigenschappen en vaardigheden. Hoewel er veel gewaardeerde eigenschappen zijn, zijn er een paar die echt cruciaal zijn voor succes in deze rol.

Mensenkennis

Mensenkennis is een onmisbare eigenschap voor een HR-professional. Het houdt in dat je een dieper begrip hebt van menselijke emoties, gedragingen en behoeften. Dit is van onschatbare waarde bij het omgaan met werknemers op verschillende niveaus. Een HR-professional met goede mensenkennis kan:

 • Empathisch luisteren naar werknemers en begrijpen wat hen motiveert of bezighoudt.
 • Effectief conflicten oplossen door inzicht te hebben in de emoties en perspectieven van alle betrokken partijen.
 • Culturele sensitiviteit tonen om diversiteit en inclusie binnen de organisatie te bevorderen.

Weet het fijne van HR

Een HR-professional moet een diepgaande kennis hebben van HR-processen, beleid en wetgeving. Deze kennis is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan de regelgeving en om werknemers adequaat te ondersteunen. Belangrijke aspecten zijn onder meer:

 • Arbeidsrecht en wetgeving begrijpen om juridische risico’s te minimaliseren.
 • Wervings- en selectietechnieken beheersen om geschikte kandidaten aan te trekken.
 • Bekend zijn met beloningsstructuren, prestatiebeoordelingen en personeelsontwikkeling.

Zonder communicatie ben je nergens

Communicatie is het hart van HR. Een HR-professional moet uitstekende communicatieve vaardigheden hebben, zowel mondeling als schriftelijk. Dit is essentieel omdat HR-professionals:

 • Moeten onderhandelen tussen werknemers en werkgevers bij conflicten of belangenconflicten.
 • Informatie moeten overbrengen over beleid, procedures en voordelen aan werknemers.
 • Effectief moeten kunnen rapporteren en documenteren om de organisatie te ondersteunen in besluitvorming.

Processen aansturen

Het vermogen om processen te beheren en te verbeteren is een belangrijke eigenschap voor een HR-professional. HR-processen omvatten zaken als werving, onboarding, prestatiebeoordeling en talentontwikkeling. Een HR-professional moet:

 • In staat zijn om processen te analyseren en stroomlijnen voor efficiëntie.
 • Leiderschap tonen bij het implementeren van veranderingen in HR-procedures.
 • Inzicht hebben in technologische hulpmiddelen voor HR-automatisering.

Kansen en talent in mensen zien

Een HR-professional moet in staat zijn om de potentie en talenten van werknemers te herkennen en te benutten. Dit omvat:

 • Het identificeren van mogelijkheden voor ontwikkeling en groei voor individuele medewerkers.
 • Het matchen van de juiste persoon met de juiste functie op basis van vaardigheden en talenten.
 • Het bevorderen van een cultuur van continue leren en ontwikkeling binnen de organisatie.

In een notendop, een succesvolle HR-professional heeft mensenkennis, diepgaande HR-kennis, sterke communicatieve vaardigheden, procesbeheer-vaardigheden en het vermogen om kansen en talent in mensen te zien. Deze eigenschappen zijn van onschatbare waarde bij het creëren van een positieve en productieve werkomgeving.

Voor jou

Snel een kwalitatief goede HR professional voor jouw bedrijf

Als bedrijf wil je natuurlijk snel een kwalitatief goede HR professional vinden die perfect past binnen jouw organisatie. Bij 2ASSISTU begrijpen we dat als geen ander. Daarom hebben we een zorgvuldig selectieproces ontwikkeld om ervoor te zorgen dat we de juiste kandidaten aan je kunnen voorstellen.

We beginnen met het opstellen van een duidelijk profiel van de gewenste HR professional, waarbij we niet alleen kijken naar kennis en ervaring, maar ook naar persoonlijkheid en fit met de bedrijfscultuur. Vervolgens maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze online aanwezigheid om geschikte kandidaten te vinden.

Maar het gaat niet alleen om het vinden van kandidaten, het gaat om het vinden van de juiste kandidaat. Daarom hanteren we een grondige selectieprocedure, waarbij we onder andere referenties checken en diepte-interviews afnemen. Op deze manier vinden we kandidaten die niet alleen beschikken over de juiste vaardigheden en kennis, maar ook de juiste mind-set en energie hebben om jouw bedrijf verder te helpen.

Als bedrijf kun je bij ons rekenen op persoonlijke begeleiding tijdens het hele sollicitatieproces. We helpen je bij het opstellen van een heldere vacaturetekst en ondersteunen je bij het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook als je speciale wensen hebt, zoals bijvoorbeeld het inzetten van assessments, denken we graag met je mee. Samen zorgen we voor een succesvolle match tussen jouw bedrijf en de juiste HR professional. 

Do we need ?

Logo 2assistU roze

HR professional nodig? 2ASSISTU staat voor je klaar!

TOP