Legal Assistant notariaat

Bent u binnen uw organisatie op zoek naar een geschikt Legal Assistant Notariaat? Deze zoektocht kan last zijn. 2ASSISTU zorgt ervoor dat jij onbezorgd en met zo min mogelijk moeite aan een Legal Assistant binnen uw notariaat komt!

2ASSISTU

Wat doet een Legal Assistant notariaat?

Een Legal Assistant in het notariaat is een professional die juridische professionals ondersteunt bij het voorbereiden en afhandelen van notariële documenten en transacties. De taken en verantwoordelijkheden van een Legal Assistant in het notariaat kunnen variëren, afhankelijk van het kantoor en de specifieke behoeften van de notaris of het notariële team. Over het algemeen omvatten de taken en verantwoordelijkheden echter het volgende:

  1. Beheren van juridische dossiers: Een Legal Assistant in het notariaat is verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van juridische dossiers. Dit kan het aanleggen van nieuwe dossiers, het bijwerken van bestaande dossiers en het bijhouden van deadlines en belangrijke gegevens omvatten. Ze zorgen ervoor dat alle benodigde documenten en informatie beschikbaar zijn voor de notaris en andere betrokkenen.
  2. Voorbereiden van notariële documenten: Een belangrijke taak van een Legal Assistant in het notariaat is het voorbereiden van notariële documenten, zoals akten, overeenkomsten, testamenten en volmachten. Ze verzamelen de relevante informatie en stellen de documenten op volgens de vereiste juridische en procedurele normen. Nauwkeurigheid en aandacht voor detail zijn hierbij van groot belang.
  3. Ondersteunen bij transacties: Legal Assistant in het notariaat helpen bij het afhandelen van notariële transacties, zoals vastgoedtransacties en bedrijfsoverdrachten. Ze kunnen Assistant bij het opstellen van contracten, het verzamelen en controleren van vereiste documenten, het voorbereiden van afsluitingen en het coördineren van communicatie tussen alle betrokken partijen.
  4. Opstellen van juridische correspondentie: Legal Assistant in het notariaat zijn vaak verantwoordelijk voor het opstellen van juridische correspondentie, zoals brieven, memo’s en rapporten. Ze zorgen ervoor dat de correspondentie juridisch correct is en voldoet aan de professionele standaarden. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het beheren van inkomende en uitgaande communicatie namens de notaris.
  5. Uitvoeren van juridisch onderzoek: Legal Assistant in het notariaat voeren vaak juridisch onderzoek uit om de notaris te ondersteunen bij complexe zaken. Ze analyseren wetten, voorschriften en juridische precedenten om de notaris te voorzien van relevante informatie en advies. Ze kunnen ook Assistant bij het opstellen van juridische argumenten en documentatie.

Voor een Legal Assistant in het notariaat zijn nauwkeurigheid, juridische kennis en organisatorische vaardigheden van essentieel belang. Ze moeten bekend zijn met notariële procedures en wetgeving, en in staat zijn om met vertrouwelijke informatie om te gaan. Daarnaast moeten ze over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken, zowel mondeling als schriftelijk, en in staat zijn om effectief samen te werken met andere professionals binnen het notariële team.

Waarom 2ASSISTU?

Moyenne Wessels

‘’Ik vind de begeleiding van 2ASSISTU, in het bijzonder van Inge, super fijn, persoonlijk en adequaat. Ik heb tot nu toe dus alleen maar goede ervaringen met 2ASSISTU!’’

Liesbeth Leurdijk

“Als heel prettig. Het werd mij snel duidelijk dat het een zeer professioneel bedrijf is. 2ASSISTU heeft een goed beeld van de markt, weet wat er speelt en wat de waarde van een opdracht is. Voor mij als beginnend zelfstandige gaf dat een veilig gevoel. Ik wist dat mijn uurtarief vervolgens goed en realistisch was. Ik had ook heel erg het gevoel dat Nora voor mij in stond en tegelijk het belang van het bedrijf ook behartigde.”

Suze Krantz

‘’Ik heb zelf met heel veel plezier drie maanden bij 2ASSISTU gewerkt om een tijdje te overbruggen en ik heb daar toen al waardevolle vriendinnen aan overgehouden! Daarnaast hebben ze mij goed ontvangen toen ik wegging bij mijn vorige baan en zo ben ik bij Power2X terecht gekomen. Jullie zijn persoonlijk, snel en heel fijne mensen om mee samen te werken!’’

Celine Thijs

“Als heel betrokken! De meiden van 2ASSISTU hebben zowel met het bedrijf als met jou persoonlijk contact. Een perfecte samenwerking dus!!’’

Ece Cinar: ‘’Ik vond de begeleiding van 2ASSISTU heel fijn in de aanloop naar mijn sollicitatiegesprek bij Loyens & Loeff. Inge heeft me telefonisch klaargestoomd voor het gesprek en met resultaat!”

Joy Dordregter

“Top! De communicatie verloopt heel soepel en met vragen kan ik altijd bij iedereen terecht. Ook zorgen ze ervoor dat alles goed en op tijd wordt geregeld. De sfeer is heel relaxed, professioneel maar niet té formeel.”

Voordelen van een Legal Assistant in huis hebben voor uw notariaat

Het hebben van een Legal Assistant in huis kan tal van voordelen bieden voor een  notariaat. Een Legal Assistant is een waardevolle aanvulling op het notariaatsteam, omdat ze verschillende taken kunnen uitvoeren en het werk efficiënter kunnen maken.

Een van de belangrijkste voordelen is de verbetering van de efficiëntie en productiviteit. Een Legal Assistant kan taken op zich nemen die minder complex zijn, waardoor de notaris en andere juridische professionals meer tijd hebben voor complexe juridische kwesties en strategische beslissingen. Door de werklast te verdelen, kan een Legal Assistant ervoor zorgen dat het werk soepeler verloopt en deadlines worden gehaald.

Daarnaast biedt een Legal Assistant administratieve ondersteuning. Ze kunnen helpen bij het beheren van documenten, archiveren en het bijhouden van juridische dossiers. Hierdoor blijven alle documenten georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk. Dit draagt bij aan een efficiënte workflow en vermindert het risico op verloren of verkeerd gearchiveerde documenten.

Een Legal Assistant is ook goed in het beheren van deadlines en het organiseren van zaken. Ze kunnen ervoor zorgen dat alle benodigde stappen worden genomen en dat deadlines worden gehaald. Dit is vooral belangrijk in het notariaat, waar tijdige afhandeling van documenten en transacties cruciaal is.

Het hebben van een interne Legal Assistant kan ook kostenbesparend zijn. In plaats van externe diensten in te huren telkens wanneer ondersteuning nodig is, kan het inhuren van een Legal Assistant op lange termijn kosteneffectiever zijn. Bovendien kunnen Legal Assistant met hun brede takenpakket meerdere functies vervullen, waardoor de behoefte aan het inhuren van meerdere specialisten mogelijk wordt verminderd.

Een Legal Assistant speelt ook een rol in het bieden van uitstekende klantenservice en het onderhouden van klantrelaties. Ze kunnen klanten helpen, vragen beantwoorden, afspraken plannen en algemene ondersteuning bieden. Door klanten op een professionele en vriendelijke manier te helpen, kunnen Legal Assistant bijdragen aan het opbouwen van positieve relaties met klanten.

Ten slotte zijn Legal Assistant flexibel en aanpasbaar. Ze kunnen verschillende taken en verantwoordelijkheden aanpakken en inspelen op de diverse behoeften van het notariaat. Dit maakt hen waardevolle teamleden die kunnen bijdragen aan een soepele werking van het kantoor. Wat betreft het salaris van een Legal Assistant in het notariaat, kan dit variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie, ervaring en verantwoordelijkheden binnen het notariaat.

Legal assistant notariaat

Waarom 2ASSISTU?

Als bedrijf dat op zoek is naar een Legal Assistant in notariaat, kan 2ASSISTU u begeleiden in het sollicitatieproces. Ze begrijpen de specifieke vereisten en kwalificaties die nodig zijn voor een Legal Assistant in het notariaat en kunnen u helpen bij het vinden van de juiste kandidaat. Ze beoordelen sollicitaties, voeren interviews en selecteren de beste kandidaten op basis van uw behoeften. Dit bespaart u kostbare tijd en zorgt ervoor dat u gekwalificeerde kandidaten krijgt die passen bij uw bedrijfscultuur en -vereisten.
Kortom, 2ASSISTU biedt energieke en proactieve Assistant, persoonlijk contact, een groot netwerk en een sterke online aanwezigheid. Dit maakt hen een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een Legal Assistant in notariaat. Ze begeleiden u ook door het sollicitatieproces, waardoor het vinden van de juiste kandidaat eenvoudiger wordt.

Hoe gaat het in zijn werking?

1

Client interview

We starten met een persoonlijke kennismaking om jullie wensen te bespreken en een profielschets te maken.

2

Search

Wij gaan op zoek naar kwalitatieve kandidaten en zorgen voor een eerste selectie binnen 24 tot 48 uur.

3

Assistant interview

We nodigen geschikte kandidaten uit voor een diepte-interview om een goede inschatting te maken per kandidaat.

4

Meet the assistants

We stellen 3 à 4 geschikte kandidaten aan jullie voor waarvan wij denken dat ze bij jullie passen om een goede indruk van elkaar te krijgen.

5

Negotiation

We staan jullie bij in de onderhandelingsfasen om voor beide partijen een tevreden uitkomst te behalen.

5

Check-in en follow-up

We houden met beide partijen contact na aanstelling om te zien hoe het gaat en te evalueren.

Voor jou

Vind de juiste Legal Assistant voor uw bedrijf!

Bent u op zoek naar de juiste  Legal Assistant voor uw bedrijf? 2ASSISTU is hier om te helpen! Wanneer het aankomt op het vinden van een geschikte Legal Assistant, kan het een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Daarom is het een slimme zet om gebruik te maken van de diensten van 2ASSISTU.
Met 2ASSISTU bespaart u kostbare tijd en moeite. Ze hebben een grondig selectieproces en een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde Legal Assistant. Dit stelt hen in staat om snel en efficiënt de juiste kandidaat te vinden die perfect past bij de behoeften en vereisten van uw bedrijf.

Een van de voordelen van werken met 2ASSISTU is dat ze zich richten op het vinden van een kandidaat die niet alleen over de juiste juridische kennis en vaardigheden beschikt, maar ook goed past bij de bedrijfscultuur en teamdynamiek. Ze begrijpen dat het belangrijk is om een perfecte match te maken tussen de Legal Assistant en het bedrijf, zodat er een naadloze samenwerking kan ontstaan.
2ASSISTU gaat verder dan alleen het matchen van vaardigheden. Ze nemen de tijd om uw bedrijf en de specifieke behoeften te leren kennen. Ze voeren grondige interviews en evaluaties uit om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke kandidaten selecteren. Ze kijken naar de persoonlijkheid, werkethiek en de capaciteit van de kandidaat om zich aan te passen aan de werkomgeving.
Het resultaat is een zorgvuldig geselecteerde Legal Assistant die niet alleen de vereiste juridische kennis en ervaring heeft, maar ook goed past bij uw bedrijf en team. Dit zorgt voor een soepele integratie en een effectieve samenwerking.
Dus waarom zou u zelf kostbare tijd besteden aan het zoeken naar de juiste Legal Assistant als u kunt vertrouwen op de expertise van 2ASSISTU? Ze nemen het zoekproces uit handen, besparen uw tijd en garanderen een perfecte match die de groei en efficiëntie van uw bedrijf zal bevorderen.
Kies voor 2ASSISTU en vind de juiste Legal Assistant die uw bedrijf naar een hoger niveau tilt!

Do we need ?

Legal Assistant nodig? 2ASSISTU helpt graag!

2ASSISTU is uw partner in het vinden van een geschikte Legal Assistant. Als werving & selectiebureau hebben we een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde professionals. We nemen het zoekproces uit handen, zodat u zich kunt richten op andere taken. Met onze zorgvuldige screening en evaluatie vinden we de beste kandidaten die passen bij uw bedrijf. Bespaar tijd en minimaliseer het risico van verkeerde aanwervingen met 2ASSISTU als uw partner in het vinden van een Legal Assistant

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    TOP