Legal Assistant Advocatuur

Wanneer je binnen een organisatie op zoek bent naar een geschikte Legal Assistant kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdaging zijn.

2ASSISTU

De juiste assistant vinden zonder moeite!

Gelukkig bieden wij hierin een oplossing met de volgende voordelen.

 1. Snelle oplossing dankzij ons ruime netwerk: 2ASSISTU heeft een groot netwerk van hoogopgeleide Legal Assistants, waardoor we snel een geschikte kandidaat kunnen vinden die past bij de behoeften van jouw kantoor.
 2. Proactieve en zeer ervaren Consultants: onze Consultants zijn proactief en hebben ruime ervaring in het werken met Legal Assistants. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de juiste kandidaat.
 3. Ondersteuning van hoge kwaliteit: wij bieden ondersteuning van hoge kwaliteit aan zowel de kandidaat als jullie organisatie. Wij zorgen ervoor dat de kandidaat goed wordt ingewerkt en begeleid tijdens de eerste maanden van het dienstverband, waardoor de kandidaat snel en effectief kan bijdragen aan het kantoor en het team.

Waarom 2ASSISTU?

Moyenne Wessels

‘’Ik vind de begeleiding van 2ASSISTU, in het bijzonder van Inge, super fijn, persoonlijk en adequaat. Ik heb tot nu toe dus alleen maar goede ervaringen met 2ASSISTU!’’

Liesbeth Leurdijk

“Als heel prettig. Het werd mij snel duidelijk dat het een zeer professioneel bedrijf is. 2ASSISTU heeft een goed beeld van de markt, weet wat er speelt en wat de waarde van een opdracht is. Voor mij als beginnend zelfstandige gaf dat een veilig gevoel. Ik wist dat mijn uurtarief vervolgens goed en realistisch was. Ik had ook heel erg het gevoel dat Nora voor mij in stond en tegelijk het belang van het bedrijf ook behartigde.”

Suze Krantz

‘’Ik heb zelf met heel veel plezier drie maanden bij 2ASSISTU gewerkt om een tijdje te overbruggen en ik heb daar toen al waardevolle vriendinnen aan overgehouden! Daarnaast hebben ze mij goed ontvangen toen ik wegging bij mijn vorige baan en zo ben ik bij Power2X terecht gekomen. Jullie zijn persoonlijk, snel en heel fijne mensen om mee samen te werken!’’

Celine Thijs

“Als heel betrokken! De meiden van 2ASSISTU hebben zowel met het bedrijf als met jou persoonlijk contact. Een perfecte samenwerking dus!!’’

Ece Cinar: ‘’Ik vond de begeleiding van 2ASSISTU heel fijn in de aanloop naar mijn sollicitatiegesprek bij Loyens & Loeff. Inge heeft me telefonisch klaargestoomd voor het gesprek en met resultaat!”

Joy Dordregter

“Top! De communicatie verloopt heel soepel en met vragen kan ik altijd bij iedereen terecht. Ook zorgen ze ervoor dat alles goed en op tijd wordt geregeld. De sfeer is heel relaxed, professioneel maar niet té formeel.”

Legal Assistant advocatuur vinden in samenwerking met 2ASSISTU

Als je op zoek bent naar een Legal Assistant in de advocatuur, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen de juiste kandidaat te vinden, evenals belangrijke eigenschappen waar je op moet letten bij het werven van een Legal Assistant.

 1. Ervaring en opleiding: Bij het zoeken naar een Legal Assistant is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en opleiding van de kandidaat. Zoek iemand met een relevante juridische achtergrond, bijvoorbeeld een diploma in rechten of een vergelijkbare opleiding. Ook ervaring in de advocatuur is een pluspunt.
 2. Communicatievaardigheden: Een goede Legal Assistant moet over uitstekende communicatievaardigheden beschikken. Ze moeten in staat zijn om effectief te communiceren met klanten, advocaten en andere belanghebbenden.
 3. Dit omvat ook schriftelijke vaardigheden voor het opstellen van juridische documenten en correspondentie.
 4. Organisatievaardigheden: Legal Assistants hebben vaak te maken met veel verschillende taken en projecten tegelijkertijd. Het is daarom belangrijk om iemand te vinden die goed georganiseerd is en in staat is om prioriteiten te stellen en deadlines te halen.
 5. Detailgerichtheid: In de advocatuur is het belangrijk om aandacht te besteden aan details, omdat kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben. Daarom is het belangrijk om een Legal Assistant te vinden die nauwkeurig en detailgericht is.
 6. Match met de cultuur van het kantoor/bedrijf: Een Legal Assistant moet goed passen bij de cultuur van het kantoor of bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Het is daarom belangrijk om tijdens het wervingsproces te kijken naar de persoonlijkheid en werkstijl van de kandidaat, om ervoor te zorgen dat hij of zij goed zal passen bij de rest van het team. 
legal assistant advocatuur
legal assistant advocatuur

Hoog opgeleide Legal Assistants

Wij zijn een bureau dat zich richt op het werven van hoogopgeleide Legal Assistants voor advocatenkantoren en bedrijfsjuridische afdelingen. Onze kandidaten hebben een juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur, en beschikken over uitstekende communicatie-, organisatie- en detailvaardigheden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan het vinden van de juiste match tussen de kandidaat en de organisatie, en werken nauw samen met de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat de kandidaat goed zal passen bij de cultuur en werkwijze van het kantoor of bedrijf.

Hoe gaat het in zijn werking?

1

Client interview

We starten met een persoonlijke kennismaking om jullie wensen te bespreken en een profielschets te maken.

2

Search

Wij gaan op zoek naar kwalitatieve kandidaten en zorgen voor een eerste selectie binnen 24 tot 48 uur.

3

Assistant interview

We nodigen geschikte kandidaten uit voor een diepte-interview om een goede inschatting te maken per kandidaat.

4

Meet the assistants

We stellen 3 à 4 geschikte kandidaten aan jullie voor waarvan wij denken dat ze bij jullie passen om een goede indruk van elkaar te krijgen.

5

Negotiation

We staan jullie bij in de onderhandelingsfasen om voor beide partijen een tevreden uitkomst te behalen.

5

Check-in en follow-up

We houden met beide partijen contact na aanstelling om te zien hoe het gaat en te evalueren.

Legal assistant vacatures

PA Employment & Pensions

In deze rol ben jij de rechterhand van de vrouwelijke partner van de sectie Employment & Pensions bij CMS. Naast haar functie als partner, is zij tevens hoofd van voornoemde sectie en van de Technology, Media & Communications Sector Group....

Juridisch Secretaresse Ondernemingsrecht

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn behoort tot de top van advocatenkantoren in Nederland, met een focus op hoogwaardig juridisch maatwerk voor toonaangevende cliënten, waaronder de Staat, provincies, gemeenten, toezichthouders en grote (inter)nationale ondernemingen. Het kantoor in Den Haag, bestaande uit...

Voor jou

Waarom 2ASSISTU?

Er zijn verschillende redenen waarom wij een goede keuze kunnen zijn als je op zoek bent naar een Legal Assistant in de advocatuur. Hieronder vind je enkele voordelen:

 1. Energieke en proactieve Assistant: De Legal Assistants die door ons worden geleverd zijn energiek en proactief. Ze zijn gemotiveerd om te werken en hebben een passie voor de advocatuur. Hierdoor zijn ze in staat om snel aan te passen aan de werkwijze van jouw kantoor en kunnen ze van toegevoegde waarde zijn voor jouw team.
 2. Altijd persoonlijk contact: wij hechten met 2AssisstU veel waarde aan persoonlijk contact. Ze zijn altijd bereikbaar en zorgen ervoor dat er een persoonlijke klik is tussen de kandidaat en het kantoor. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en een goede match.
 3. Groot netwerk: Wij beschikken over een groot netwerk van hoogopgeleide Legal Assistants. Hierdoor zijn ze in staat om snel de juiste kandidaat te vinden die past bij de behoeften van jouw kantoor.
 4. Online sterk aanwezig: wij zijn met 2ASSISTU online sterk aanwezig. Zo kunnen wij op verschillende manieren onze onlinekanalen inzetten om de juiste kandidaten te vinden.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een Legal Assistant in de advocatuur, kunnen wij een perfecte partner zijn. Wij zorgen voor de juiste begeleiding tijdens het sollicitatieproces, waarbij wij inzicht geven in de competenties en persoonlijkheid van de kandidaat. Hierdoor kan jullie organisatie een weloverwogen keuze maken en zorgen dat de kandidaat goed past bij de cultuur en werkwijze die er gehanteerd wordt. Bovendien zorgen wij ervoor dat de kandidaat goed wordt ingewerkt en begeleid tijdens de eerste maanden van het dienstverband. Hierdoor kan de kandidaat snel en effectief bijdragen aan het kantoor en het team. 

Vind de juiste Legal Assistant voor jouw bedrijf!

Als bedrijf is het belangrijk om de juiste Legal Assistant te vinden die past bij de cultuur en werkwijze van het kantoor. Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je niet over de juiste middelen en netwerk beschikt. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen! Door gebruik te maken van onze expertise bespaar je tijd en moeite bij het zoeken naar de juiste kandidaat. Wij hebben een groot netwerk van hoogopgeleide Legal Assistants en een uitgebreide selectieprocedure om de juiste kandidaat te vinden die past bij de behoeften van jouw kantoor. Bovendien zorgen wij voor een perfecte match tussen de kandidaat en het bedrijf. Dit gebeurt door middel van een grondige screening en het in kaart brengen van de persoonlijkheid, competenties en werkervaring van de kandidaat. Hierdoor kan het bedrijf erop vertrouwen dat de kandidaat goed past bij de cultuur en werkwijze van het kantoor. Kortom, als je op zoek bent naar een Legal Assistant voor jouw bedrijf in de advocatuur zijn wij de ideale partner om je te helpen de juiste kandidaat te vinden.
legal assistant advocatuur

Do we need ?

Legal Assistant nodig? 2ASSISTU helpt graag!

Welkom bij 2ASSISTU, het werving- en selectiebureau dat jou kan helpen bij het vinden van de juiste Legal Assistant voor jouw bedrijf in de advocatuur. Onze consultants hebben een groot netwerk van hoogopgeleide kandidaten die proactief en energiek zijn en passie hebben voor de advocatuur. Wij geloven in persoonlijk contact en begeleiding, en zorgen dat er een perfecte match is tussen de kandidaat en het bedrijf. Ben je op zoek naar een Legal Assistant? Neem dan nu contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  TOP