Stephanie is al ruim 25 jaar Executive Assistant. Na 15 jaar als interim EA gewerkt te hebben heeft ze recentelijk de keuze gemaakt om in vast dienstverband te gaan bij Rivean Capital. We vroegen haar wat haar destijds heeft doen bewegen om van vast naar freelance te gaan, waarom zij er nu toch voor gekozen heeft om in vast dienstverband te gaan maar ook of ze wellicht tips heeft voor andere Assistants die deze stap overwegen te gaan maken.

Wat heeft je destijds doen bewegen om van vast dienstverband naar freelance te gaan en wat heeft dat je gebracht?

“Ik was vroeger vrij snel uitgekeken op een vaste baan. Freelancen was voor mij daarom echt een uitkomst, ik had een paar opdrachten per jaar en op die manier bleef voor mij de zaag scherp. Ik heb in veel verschillende ‘keukens’ een kijkje mogen nemen. Heel inspirerend! Ik heb van elk bedrijf veel geleerd en heb leuke mensen leren kennen. Daar ben ik erg dankbaar voor. Het was een ontzettend gave tijd en had het voor geen goud willen missen.”

Waarom heb je er nu toch voor gekozen om na zo lang als freelancer gewerkt te hebben weer in vast dienstverband te gaan?

“Na 15 jaar merkte ik dat de rek er een beetje uit was. Het wat onrustige leven dat bij een freelancer hoort begon mij de laatste tijd meer tegen te staan. Ik heb 15 jaar lang alleen maar de wind in de zeilen gehad en merkte dat ik meer begon te piekeren met ‘wat nou als’ gedachten. Ik had ondertussen ook andere prioriteiten in mijn leven zoals een studie waar veel tijd in zit. En, een minder belangrijke factor maar altijd op de achtergrond aanwezig: de politieke onrust rond het ZZP-schap, dat was al een ‘ding’ toen ik startte en dat is het nu nog steeds. Dat heb ik altijd behoorlijk vervelend gevonden. 

Maar ja, als je in de loop der jaren zulke leuke opdrachten hebt gehad dan ligt de lat hoog en maak je niet zomaar de overstap naar een vaste baan. 

Ik had al jaren contact met Berthe maar op de een of andere manier is het nooit van samenwerking gekomen. Daar kwam verandering in toen ik via haar werd bemiddeld bij Rivean Capital, zij zochten ter overbrugging een interimmer. Toen ik daar startte was het binnen no-time alsof alle puzzelstukjes op de plaats vielen. Ontzettend leuke collega’s en de werkzaamheden zijn heel afwisselend. Private Equity is sowieso een dynamische branche. Hier gebeurt het! Het kantoor is prachtig en de bereikbaarheid is zeer goed. Boven alles geeft Rivean Capital het voorbeeld van goed werkgeverschap. Er wordt goed voor de mensen gezorgd en dat komt terug in de uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Alles klopte gewoon. Ik besefte al vrij snel: hier moet ik iets mee doen. 

De selectieprocedure voor een nieuwe assistant was al vrij vergevorderd dus ik moest snel schakelen. Ik heb bij zowel Berthe als Rivean Capital aangegeven dat ik ook interesse had in de vaste functie. Rivean Capital heeft dit vervolgens heel professioneel opgepakt en heeft mij met de andere kandidaten meegenomen in de selectieprocedure. Dat vond ik erg prettig want op deze manier bleef alles zuiver, al besef ik ook wel dat je een streepje voor hebt als je al daadwerkelijk op de werkvloer rondloopt.

En dan twee maanden later is het dan echt zover, na 15 jaar freelancen heb ik weer een vast dienstverband. Ontzettend leuk, maar wel jammer dat mijn eerste opdracht via Berthe ook gelijk de laatste is!”

Heb je wellicht nog tips voor andere Assistants die ook overwegen deze stap te maken?

“Blijf dicht bij jezelf, als het goed voelt moet je ervoor gaan maar bij teveel twijfel zou ik het niet doen. Het is een flinke stap om van zelfstandig naar vast over te gaan. Iedereen heeft andere prioriteiten in het leven, ik was zelf toe aan wat meer stabiliteit  dus voor mij was de timing perfect. Ik ben blij dat ik deze beslissing heb gemaakt en het geeft me mentaal veel rust. 

Toevallig zijn er drie bevriende zelfstandigen (wel met een ander beroep) na jaren freelancen ook een vast dienstverband aangegaan. Ze zijn van mijn leeftijd dus misschien is dat een factor, maar het zou ook zomaar een nieuwe trend kunnen zijn!”

 

 

 

 

 

 

 

TOP