Interview met interim Assistant Liesbeth

Wat is er veranderd binnen je loopbaan sinds het eerste kennismakingsgesprek bij ons op kantoor en nu?

Ik had de keuze gemaakt om na 14 jaar weg te gaan bij Schiphol. Dit vond ik een heel spannende keuze. Ik gaf mijn vrijheid op, een gave werkomgeving, fijne collega’s en een hele mooie baan waarin ik nog kon groeien. Ook het salaris was heel goed en de mogelijkheden om je te ontwikkelen. Waarom daar weggaan zou je zeggen? Schiphol moest, net als veel andere bedrijven, als gevolg van Covid inkrimpen. Er kwam een regeling en dat was voor mij het duwtje dat ik nodig had.

Ik dacht al langer aan weggaan, maar vond het lastig om zonder perspectief die keuze te maken. De regeling maakte dit financieel maakbaar. Ik heb goed en lang kunnen nadenken over wat ik wilde en hoe ik mijn werkende leven wilde voortzetten. Ik koos ervoor om als ZZP-er als Assistant aan de slag te gaan. Heel spannend; ineens onzekerheid over inkomen, collega’s had ik niet meer, zouden er wel banen zijn voor mij, wat kan ik en ben ik waard buiten Schiphol? Allemaal vragen waar ik geen antwoord op had, maar toch voelde ik dat ik de sprong wilde wagen.

Welke rol hebben wij hierin gespeeld?

Via een vriendin werd ik getipt om eens met 2ASSISTU te gaan praten, wellicht hadden zij een leuke functie voor mij. Nou, dat was meteen raak. Ik heb een heel goed en leuk kennismakingsgesprek gehad met Nora. Veel langer dan gepland hebben we van alles besproken. Wat heeft 2ASSISTU te bieden voor soort banen, wat vind ik interessant, hoe werkt zo’n samenwerking en veel meer kwam aan bod. Al snel kwam er toen een opdracht die paste bij mijn wensen. Nora heeft mij daarin heel goed begeleid en aangegeven hoe we te werk zouden gaan. Mede hierdoor werd mijn eerste sollicitatiegesprek als zelfstandige ook meteen mijn eerste opdracht. 2ASSISTU heeft het voor mij op een hele prettige en warme manier mogelijk gemaakt een opdracht te gaan vervullen en ik heb daardoor de kans gekregen om te ervaren hoe het is om als ZZP-er aan het werk te zijn.

Hoe is het je bevallen om van vast dienstverband naar Interim te gaan?

Het is mij enorm goed bevallen om een Interim dienstverband aan te gaan. Het geeft zoveel meer vrijheid dan ik ooit had kunnen denken. Het gevoel dat je ergens tijdelijk bent is heel prettig. Het maakt dat je er meer dan vol voor kunt gaan zonder dat het je zal gaan opbreken. Dit klinkt misschien gek, maar als je voor jezelf werkt is het heel anders, het lijkt als zelfstandige dat de werkverhouding meer gelijk is aan de werkgever dan bij een vast dienstverband. Ik denk dat dat maakt dat ik mij vrijer voel. Ik heb de smaak helemaal te pakken en ga binnenkort waarschijnlijk mijn tweede opdracht alweer doen via 2ASSISTU. Hoe leuk!?

Jouw eerste opdracht was via 2ASSISTU, hoe heb je dit ervaren?

Als heel prettig. Het werd mij snel duidelijk dat het een zeer professioneel bedrijf is. 2ASSISTU heeft een goed beeld van de markt, weet wat er speelt en wat de waarde van een opdracht is. Voor mij als beginnend zelfstandige gaf dat een veilig gevoel. Ik wist dat mijn uurtarief vervolgens goed en realistisch was. Ik had ook heel erg het gevoel dat Nora voor mij in stond en tegelijk het belang van het bedrijf ook behartigde.

Ben jij een Interim Secretaresse en opzoek naar een baan? Neem dan contact op met Nora.

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Omslagfoto sollicitatie tips

  Sollicitatietips van Jamie van der Duin – Consultant HR

  Pijn in je buik, slapeloze nachten en zweethanden. Iedereen kent het wel: de stress naar aanloop van een sollicitatiegesprek. Zenuwachtig zijn is heel menselijk en dit is ook iets wat iedereen voor een belangrijk gesprek of gebeurtenis ervaart. Gelukkig zijn er veel manieren om ervoor te zorgen dat dit gevoel minder wordt. In deze blog worden een aantal sollicitatietips gegeven, waardoor jij je zelfverzekerde zelf kan zijn tijdens een sollicitatiegesprek.

  Zelf op een originele manier personeel werven – 2ASSISTU

  Als bedrijf is het belangrijk om de juiste werknemers aan te trekken die goed passen bij de bedrijfscultuur en de nodige vaardigheden hebben om de organisatie te laten groeien. Het werven van eigen personeel kan een effectieve manier zijn om dit te bereiken, en er zijn verschillende originele manieren om dit te doen.
  TOP