Interview student Ece

We waren heel benieuwd naar haar bevindingen. Wat voegt een juridische bijbaan toe voor haar, welke werkzaamheden voert ze onder andere uit maar ook deelt ze handige tips voor andere rechtenstudenten die eventueel deze stap zouden willen maken.

Wie ben je, welke studie volg je en wat zie jij jezelf in de toekomst graag doen?

“Ik ben Ece, 19 jaar en ben eerstejaars Rechtsgeleerdheidstudent aan de VU. In de toekomst hoop ik een uitdagende baan te hebben met veel diversiteit. Op dit moment heb ik nog geen idee welke kant ik op wil, maar gelukkig heb ik nog genoeg tijd om dat uit te vogelen.”

Wat heeft de juridische bijbaan voor jou toegevoegd?

“Ik werk bij Loyens & Loeff als Team Assistant op de afdeling Corporate/notariaat. Voordat ik hiermee begon had ik maar een vaag idee wat notarieel recht inhield. Nu ik aan het werk ben in dit rechtsgebied weet ik ook veel beter wat notarieel recht inhoudt en hoeveel kanten je ermee op kunt.”

Wat voor werkzaamheden heb je zoal uitgevoerd?

“Als Team Assistant doe ik ontzettend veel verschillende dingen. Simpele dingen als aandeelhoudersregisters scannen en versturen naar cliënten. Maar ook inhoudelijke dingen zoals het passeer-klaar maken van een akte en vennootschappen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Geen enkele dag is hetzelfde en telkens leer ik wat bij.”

Is het ook belangrijk dat je dan al veel kennis hebt of leer je dat als je bezig bent?

“Nee, het is niet belangrijk om al veel kennis over het notariaat te hebben. Als je een beetje scherp bent en goed verbanden kunt leggen spreekt alles eigenlijk voor zich. Een akte lijkt heel moeilijk te begrijpen totdat je het als één geheel leest en verbanden ziet. Zolang je geïnteresseerd bent en vragen durft te stellen, over bijvoorbeeld waarom bepaalde vennootschappen aandelen uitgeven of verpanden, leer je ontzettend veel.”

“Ik werk bij Loyens & Loeff als Team Assistant op de afdeling Corporate/notariaat. Voordat ik hiermee begon had ik maar een vaag idee wat notarieel recht inhield. Nu ik aan het werk ben in dit rechtsgebied weet ik ook veel beter wat notarieel recht inhoudt en hoeveel kanten je ermee op kunt.”

Heb je tips voor studenten die graag een juridische bijbaan zouden willen?

“Zeker! Doe iets niet alleen omdat het je gevraagd wordt maar probeer erachter te komen wat je precies doet en waarom. Op die manier leer je er ook van en ga je het werk ook leuker vinden. Wees ook niet terughoudend om te werken in een rechtsgebied wat je tijdens je opleiding niet zo interessant vond, want in de praktijk is het vaak leuker dan je zou denken.”

Hoe zou je jouw ervaring met 2ASSISTU omschrijven?

“Ik vond de begeleiding van 2ASSISTU heel fijn in de aanloop naar mijn sollicitatiegesprek bij Loyens & Loeff. Inge heeft me telefonisch klaargestoomd voor het gesprek en met resultaat!”

Bekijk ook de vacature voor Executive Assistant. 

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  EA

  Competenties HR Medewerker – Alles over de vaardigheden

  Een effectieve HR medewerker werkt nauw samen met andere afdelingen en stakeholders binnen de organisatie. Hij of zij overlegt vaak met managers, teamleiders en directieleden om de behoeften van de organisatie te begrijpen en HR-oplossingen te bieden die bijdragen aan het succes van de organisatie. Er zijn echter een aantal competenties en vaardigheden waar een HR medewerker over dient te beschikken om deze functie goed uit te kunnen voeren. In deze blog kijken we naar wat deze vaardigheden en competenties precies zijn.  

  Aan de slag als secretaresse vanuit huis – 2ASSISTU 

  In de moderne werkomgeving evolueert de rol van een secretaresse voortdurend. Met de opkomst van technologie en de verschuiving naar flexibel werken, is de mogelijkheid ontstaan voor secretaresses om hun taken vanuit huis uit te voeren. Dit opent nieuwe deuren voor professionals die op zoek zijn naar een uitdagende carrière met meer vrijheid en flexibiliteit.  
  TOP