Aan de slag als secretaresse vanuit huis – 2ASSISTU 

Secretaresse vanuit huis 

In de moderne werkomgeving evolueert de rol van een secretaresse voortdurend. Met de opkomst van technologie en de verschuiving naar flexibel werken, is de mogelijkheid ontstaan voor secretaresses om hun taken vanuit huis uit te voeren. Dit opent nieuwe deuren voor professionals die op zoek zijn naar een uitdagende carrière met meer vrijheid en flexibiliteit.  

Als secretaresse vanuit huis ben je verantwoordelijk voor verschillende taken die de kern vormen van administratieve ondersteuning. Dit omvat het beheren van agenda’s, het plannen van vergaderingen en evenementen, het afhandelen van e-mails en correspondentie, het organiseren van reizen en het beheren van documenten en bestanden. Het belangrijkste verschil is dat je al deze taken op afstand uitvoert, met behulp van moderne communicatietechnologieën.  

Een van de belangrijkste voordelen van werken als secretaresse vanuit huis is de flexibiliteit in werktijden. Je kunt je werkdag aanpassen aan je persoonlijke behoeften, waardoor je een betere balans kunt vinden tussen werk en privéleven. Daarnaast leidt werken vanuit huis tot kostenbesparingen voor bedrijven, omdat ze geen fysieke werkplek hoeven te bieden. Dit kan resulteren in meer mogelijkheden en kansen voor secretaresses, omdat bedrijven steeds meer openstaan voor virtuele ondersteuning.  

Naast flexibiliteit en kostenbesparingen biedt werken als secretaresse vanuit huis ook het voordeel van verminderde reistijd. Je bespaart waardevolle tijd die anders zou worden besteed aan het pendelen naar en van kantoor. Deze extra tijd kun je gebruiken om je te concentreren op je taken, je vaardigheden verder te ontwikkelen of gewoon te genieten van een beetje ontspanning.  

Een ander voordeel is dat werken vanuit huis vaak leidt tot een hogere productiviteit. Zonder de afleidingen en onderbrekingen die gepaard gaan met een kantooromgeving, kun je je beter concentreren en je taken efficiënter uitvoeren. Bovendien kun je je werkplek inrichten op een manier die voor jou het meest comfortabel en stimulerend is.  

Kortom, werken als secretaresse vanuit huis biedt een scala aan voordelen, waaronder flexibiliteit, kostenbesparingen, verminderde reistijd en verhoogde productiviteit. Het stelt je in staat om je professionele carrière vorm te geven op een manier die past bij jouw levensstijl en behoeften. In het volgende deel van deze blog zullen we ingaan op de tools en technologieën die je kunt gebruiken als virtuele secretaresse om je taken efficiënt uit te voeren.  

Wat doe je als secretaresse vanuit huis?  

Als secretaresse die vanuit huis werkt, zijn er diverse verantwoordelijkheden die je op afstand vervult. Hieronder worden enkele belangrijke taken genoemd, waarbij ook een uitleg wordt gegeven:  

 • Organiseren van virtuele vergaderingen en afspraken: Je speelt een cruciale rol bij het plannen en organiseren van virtuele vergaderingen en afspraken. Dit omvat het coördineren van de beschikbaarheid van de deelnemers, het opzetten van virtuele vergaderruimtes en het versturen van uitnodigingen met de benodigde informatie en links.  
 • Beheren van e-mails, agenda’s en documenten: Als virtuele secretaresse ben je verantwoordelijk voor het beheren van e-mails, het organiseren van agenda’s en het beheren van documenten. Je zorgt ervoor dat belangrijke correspondentie tijdig wordt afgehandeld, afspraken en deadlines worden bijgehouden en documenten op een geordende manier worden opgeslagen en gedeeld.  
 • Verwerken van administratieve taken zoals facturering en boekhouding: Naast het ondersteunen van het managementteam, neem je ook administratieve taken op je, zoals facturering en boekhouding. Je zorgt ervoor dat financiële gegevens nauwkeurig worden bijgehouden, facturen worden opgesteld en verzonden, en betalingen worden geregistreerd en opgevolgd.  
 • Ondersteunen van het managementteam op afstand: Als virtuele secretaresse bied je ondersteuning aan het managementteam, zelfs op afstand. Dit kan inhouden dat je helpt bij het voorbereiden van presentaties, het opstellen van rapporten en het uitvoeren van onderzoek. Je fungeert als een waardevolle schakel tussen het management en andere teams binnen de organisatie.  
 • Voorbereiden en versturen van correspondentie en rapporten: Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, bewerken en verzenden van correspondentie en rapporten. Dit omvat het zorgen voor de juiste lay-out, grammaticale correctheid en het naleven van de huisstijlrichtlijnen van de organisatie.  
 • Bijhouden van contacten en het onderhouden van professionele relaties: Het is belangrijk om contacten bij te houden en professionele relaties te onderhouden, zelfs als je vanuit huis werkt. Dit kan het beheren van een contactendatabase omvatten, het plannen van follow-upgesprekken en het onderhouden van communicatie met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.  

Als je meer wilt weten over de verantwoordelijkheden van een virtuele secretaresse en hoe wij je kunnen ondersteunen, neem dan contact met ons. Daar vind je waardevolle informatie over de diensten die we aanbieden en hoe we kunnen bijdragen aan jouw succes als secretaresse vanuit huis.  

De vraag naar secretaresses vanuit huis   

De afgelopen jaren is er een aanzienlijke stijging geweest in het aantal secretaresses dat vanuit huis werkt. Deze trend kan worden toegeschreven aan verschillende belangrijke factoren:  

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar manieren om kosten te besparen en flexibeler te worden. Het aanbieden van mogelijkheden voor secretaresses om vanuit huis te werken, helpt bedrijven om overheadkosten te verminderen, zoals het huren van kantoorruimte. Daarnaast kan het flexibele werken de productiviteit verhogen doordat werknemers een betere balans kunnen vinden tussen werk en privéleven.  

De technologische vooruitgang heeft geleid tot een breed scala aan virtuele communicatiemiddelen en tools die het mogelijk maken om effectief op afstand te werken. Videogesprekken, online samenwerkingstools en cloudopslag maken het eenvoudig voor secretaresses om taken uit te voeren en te communiceren met collega’s en leidinggevenden, ongeacht hun locatie.  

Bedrijven realiseren zich steeds meer de voordelen van het inhuren van virtuele assistenten en secretaresses op afstand. Deze professionals kunnen dezelfde hoogwaardige ondersteuning bieden als traditionele secretaresses, maar met de flexibiliteit en kostenefficiëntie van werken vanuit huis. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar secretaresses die vanuit huis kunnen werken.  

De globalisering van bedrijven en de toename van internationale activiteiten hebben de behoefte aan virtuele ondersteuning vergroot. Secretaresses die vanuit huis werken, kunnen efficiënt communiceren met collega’s, klanten en partners over de hele wereld, ongeacht de tijdszones. Ze kunnen helpen bij het plannen en coördineren van internationale vergaderingen, het beheren van tijdgevoelige taken en het handhaven van soepele werkstromen tussen verschillende locaties.  

Al met al heeft de combinatie van de groeiende behoefte aan flexibiliteit, kostenbesparingen, technologische vooruitgang en globalisering geleid tot een toenemende vraag naar secretaresses die vanuit huis kunnen werken. Dit biedt professionals de mogelijkheid om hun vaardigheden te benutten en een bevredigende carrière op te bouwen terwijl ze genieten van de voordelen van flexibel werken.  

Welke vaardigheden heb ik nodig om secretaresse vanuit huis te zijn?  

Als secretaresse vanuit huis zijn er verschillende vaardigheden die je helpen om effectief en succesvol te zijn in je rol. Hieronder worden een aantal essentiële vaardigheden genoemd:  

Sterke organisatorische vaardigheden en vermogen om zelfstandig te werken: Als virtuele secretaresse is het belangrijk om uitstekende organisatorische vaardigheden te hebben. Je moet in staat zijn om je eigen werklast te beheren, deadlines te bewaken en prioriteiten te stellen zonder direct toezicht. Het vermogen om zelfstandig te werken en taken efficiënt te plannen en uit te voeren, is van cruciaal belang.  

Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling: Als secretaresse vanuit huis communiceer je voornamelijk op afstand. Daarom is het essentieel om uitstekende communicatieve vaardigheden te hebben, zowel schriftelijk als mondeling. Je moet duidelijk en effectief kunnen communiceren via e-mail, chatberichten en tijdens videoconferenties. Goede luistervaardigheden zijn ook belangrijk om de behoeften en verwachtingen van anderen goed te begrijpen.  

Goede beheersing van virtuele communicatietechnologieën: Om succesvol te zijn als virtuele secretaresse, is het belangrijk om bekend te zijn met verschillende virtuele communicatietechnologieën, zoals e-mail, videoconferenties en project management tools. Je moet vertrouwd zijn met het gebruik van deze tools en in staat zijn om ze effectief te benutten voor samenwerking en communicatie op afstand.  

Vaardigheid in het plannen en prioriteren van taken op afstand: Als virtuele secretaresse moet je in staat zijn om taken op afstand te plannen en prioriteren. Je moet in staat zijn om deadlines en afspraken te beheren, rekening houdend met verschillende tijdzones en de behoeften van verschillende teamleden. Een goede planning en organisatie stellen je in staat om efficiënt te werken en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.  

Probleemoplossend vermogen en stressbestendigheid: Als virtuele secretaresse zul je onvermijdelijk te maken krijgen met uitdagingen en problemen. Het is belangrijk om een probleemoplossende mindset te hebben en in staat te zijn om snel en effectief op te treden wanneer zich problemen voordoen. Stressbestendigheid is ook van belang, omdat je soms onder druk zult staan en meerdere taken tegelijk moet beheren.  

Basiskennis van administratieve taken en softwaretoepassingen: Als secretaresse vanuit huis moet je bekend zijn met basiskennis van administratieve taken en softwaretoepassingen. Dit omvat het beheren van agenda’s, het bijhouden van documenten en het uitvoeren van andere administratieve taken. Het hebben van vaardigheden in het gebruik van softwaretoepassingen, zoals tekstverwerking, spreadsheets en project management tools, is ook belangrijk.  

Het bezitten van deze vaardigheden zal je helpen om effectief en efficiënt te werken als secretaresse vanuit huis. Het is belangrijk om voortdurend te blijven leren en je vaardigheden verder te ontwikkelen om succesvol te blijven in deze rol.  

Wat zijn de voordelen van thuiswerken als secretaresse? 

Het werken als secretaresse vanuit huis biedt verschillende voordelen die zowel je professionele als persoonlijke leven positief kunnen beïnvloeden. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen genoemd, samen met een uitleg:  

 • Flexibiliteit in werktijden en werklocatie: Als secretaresse vanuit huis heb je meer flexibiliteit in het bepalen van je werktijden en werklocatie. Je kunt je werkdag aanpassen aan je persoonlijke behoeften en verplichtingen. Dit stelt je in staat om een betere balans te vinden tussen werk en privéleven, wat essentieel is voor het behoud van je welzijn.  
 • Geen woon-werkverkeer en kostenbesparingen op reiskosten: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van thuiswerken is dat je geen tijd en geld hoeft te besteden aan woon-werkverkeer. Je bespaart op reiskosten, brandstof en openbaar vervoer, en je hebt meer tijd over doordat je niet dagelijks hoeft te reizen. Dit leidt tot een hogere efficiëntie en lagere kosten.  
 • Betere werk-privébalans en mogelijkheid tot multitasking: Thuiswerken als secretaresse stelt je in staat om je werk te integreren met je persoonlijke leven. Je kunt bijvoorbeeld tijd besparen door huishoudelijke taken te combineren met je werkzaamheden. Dit kan resulteren in een betere werk-privébalans, waardoor je meer tijd kunt doorbrengen met je familie en het combineren van verschillende verantwoordelijkheden gemakkelijker wordt.  
 • Verminderde afleidingen en een rustige werkomgeving: Thuiswerken biedt vaak een rustige en gecontroleerde werkomgeving zonder de afleidingen van een druk kantoor. Je kunt je beter concentreren op je taken en hebt minder last van lawaai en onderbrekingen. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en focus.  

Als je meer wilt weten over de voordelen van thuiswerken als secretaresse en hoe we je kunnen ondersteunen, neem dan snel contact met ons op. Wij bieden ook een verscheidenheid aan functies zoals een interim office manager functie. 

Bedrijven waar je als secretaresse vanuit huis kunt werken 

Als secretaresse vanuit huis zijn er diverse soorten bedrijven waarvoor je kunt werken. Hieronder worden enkele voorbeelden genoemd:  

 • Kleine bedrijven en start-ups die virtuele ondersteuning nodig hebben: Kleine bedrijven en start-ups hebben vaak beperkte middelen en kunnen profiteren van de flexibiliteit en kostenbesparingen die gepaard gaan met het inhuren van een secretaresse vanuit huis. Als virtuele secretaresse kun je hen helpen met administratieve taken, het plannen van afspraken, het beheren van e-mails en andere ondersteunende taken.  
 • Zelfstandige ondernemers en consultants die hulp op afstand zoeken: Zelfstandige ondernemers en consultants hebben vaak behoefte aan ondersteuning bij hun dagelijkse taken, maar hebben mogelijk geen fysiek kantoor of de middelen om een fulltime secretaresse in dienst te nemen. Door vanuit huis te werken, kun je hen helpen met het beheren van hun agenda, het coördineren van afspraken, het voorbereiden van documenten en andere secretariële taken.  
 • Grote organisaties met een virtuele assistentie-infrastructuur: Sommige grote organisaties hebben al een virtuele assistentie-infrastructuur opgezet, waarbij werknemers vanuit huis werken. Deze bedrijven kunnen op zoek zijn naar ervaren secretaresses die in staat zijn om op afstand ondersteuning te bieden aan verschillende afdelingen en leidinggevenden binnen de organisatie.  
 • Non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen die kosten willen besparen: Non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen hebben vaak beperkte budgetten en moeten kostenbesparende maatregelen nemen. Door een secretaresse vanuit huis in te huren, kunnen ze besparen op kantoorruimte en andere overheadkosten, terwijl ze toch de benodigde ondersteuning krijgen voor hun administratieve en organisatorische taken.  
 • Bedrijven met internationale activiteiten die virtuele assistentie vereisen: Bedrijven die actief zijn op internationaal niveau hebben vaak behoefte aan virtuele assistentie voor het coördineren van vergaderingen in verschillende tijdzones, het beheren van internationale correspondentie en het ondersteunen van teams op afstand. Als secretaresse vanuit huis kun je waardevolle ondersteuning bieden in het omgaan met de complexiteit van internationale activiteiten.  

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven waarvoor je als secretaresse vanuit huis kunt werken.  

Werken als secretaresse vanuit huis bij 2ASSISTU  

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd is in het leveren van onder andere virtuele assistentiediensten, waaronder secretaresseservices, op afstand. We bieden ondersteuning aan diverse bedrijven en professionals, variërend van kleine ondernemingen tot grote organisaties. Wij begrijpen de behoefte aan flexibiliteit, kostenefficiëntie en professionele ondersteuning op afstand.  

Taken en verantwoordelijkheden van een secretaresse vanuit huis via 2ASSISTU.  

Als secretaresse vanuit huis via 2ASSISTU vervul je een belangrijke rol in het ondersteunen van klanten op afstand. Je taken en verantwoordelijkheden kunnen onder andere omvatten:  

 • Beheren van e-mails, agenda’s en documenten: Je zorgt voor het efficiënte beheer van e-mailcorrespondentie, het bijhouden van agenda’s en het organiseren van documenten.  
 • Organiseren van virtuele vergaderingen en afspraken: Je helpt bij het plannen, coördineren en faciliteren van virtuele vergaderingen en afspraken.  
 • Verwerken van administratieve taken zoals facturering en boekhouding: Je ondersteunt bij administratieve taken zoals facturering, boekhouding en andere financiële processen.  
 • Ondersteunen van het managementteam op afstand: Je biedt ondersteuning aan het managementteam door bijvoorbeeld rapporten voor te bereiden, notulen te maken en andere administratieve taken uit te voeren.  
 • Voorbereiden en versturen van correspondentie en rapporten: Je helpt bij het opstellen, bewerken en verzenden van professionele correspondentie en rapporten.  
 • Bijhouden van contacten en het onderhouden van professionele relaties: Je beheert en onderhoudt contactgegevens van klanten, leveranciers en andere belanghebbenden, en zorgt voor een goede communicatie en relatiebeheer.  

Het wervingsproces en de vereisten voor een virtuele secretaresse via 2ASSISTU:  

Wij hanteren een wervingsproces om geschikte kandidaten te selecteren voor de functie van virtuele secretaresse. De exacte details van het wervingsproces kunnen variëren, maar over het algemeen worden kandidaten beoordeeld op basis van hun ervaring, vaardigheden en geschiktheid voor de rol.  

Vereisten voor een virtuele secretaresse bij 2ASSISTU kunnen onder andere zijn:  

 • Sterke organisatorische vaardigheden en vermogen om zelfstandig te werken.  
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.  
 • Bekendheid met virtuele communicatietechnologieën zoals e-mail en videoconferenties.  
 • Vaardigheden in het plannen en prioriteren van taken op afstand.  
 • Probleemoplossend vermogen en stressbestendigheid.  
 • Basiskennis van administratieve taken en softwaretoepassingen.  

Voor meer informatie over werken als secretaresse vanuit huis via 2ASSISTU en hoe je kunt solliciteren, is meer te vinden op onze website.   

Daar vind je gedetailleerdere informatie over ons bedrijf, de specifieke vereisten en hoe je contact kunt opnemen voor eventuele verdere vragen of sollicitaties.  

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Verschil tussen detacheren en uitzenden

  Verschil detacheren en uitzenden

  Of je nu opzoek bent naar een vaste of tijdelijke positie, bij 2AsisstU zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er de vormen detacheren en uitzenden. Maar wat betekent detacheren en uitzenden nou eigenlijk? En wat is het verschil?

  Functies van een bestuurssecretaresse – 2ASSISTU 

  Als bestuurssecretaresse speel je een cruciale rol binnen het bestuur van een bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bestuursleden en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt op administratief en organisatorisch gebied. Je bent een waardevolle schakel tussen het bestuur en andere afdelingen binnen de organisatie. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en verantwoordelijkheden die komen kijken bij deze functie: 
  TOP