Waar letten Recruiters op? Lees hier de punten waar Recruiters ëcht op letten

Waar letten Recruiters op?

Bij het sollicitatieproces is het belangrijk om te begrijpen waar recruiters specifiek op letten. Door inzicht te krijgen in hun prioriteiten en criteria, kun je jezelf beter voorbereiden en je kansen op succes vergroten. In dit artikel zullen we enkele belangrijke aspecten benoemen waar Recruiters op letten tijdens het wervingsproces. Waar letten Recruiters op.

Recruiters zijn vaak op zoek naar kandidaten met aantoonbare ervaring in vergelijkbare functies of industrieën. Ze willen zien dat je de nodige vaardigheden en kennis hebt opgedaan in eerdere werkervaringen. Het is daarom essentieel om je relevante werkervaring duidelijk te benadrukken in je cv en sollicitatiegesprekken.

Naast werkervaring letten Recruiters ook op je opleidingsachtergrond en kwalificaties. Ze willen zien dat je de vereiste academische basis hebt om de functie succesvol uit te oefenen. Zorg ervoor dat je relevante diploma’s, certificeringen en trainingen vermeldt en benadrukt hoe deze bijdragen aan je vaardigheden en expertise.

Recruiters zijn geïnteresseerd in de specifieke vaardigheden en competenties die je meebrengt naar de functie. Dit kunnen technische vaardigheden zijn, zoals programmeertalen of softwarevaardigheden, maar ook soft skills, zoals communicatie, leiderschap of probleemoplossend vermogen. Zorg ervoor dat je een goed beeld geeft van je vaardigheden en hoe deze relevant zijn voor de functie.

In de rest van deze blog zullen we dieper ingaan op andere belangrijke punten waar Recruiters op letten tijdens het wervingsproces. Door deze aspecten te begrijpen en je erop voor te bereiden, kun je jezelf een voorsprong geven in het sollicitatieproces en de aandacht van Recruiters trekken.

Interim professionals, ook wel bekend als interim managers of consultants, zijn ervaren en hoogopgeleide specialisten die op tijdelijke basis worden ingehuurd om specifieke problemen aan te pakken, projecten te leiden of tijdelijke managementrollen te vervullen binnen organisaties. Ze spelen een cruciale rol in het bedrijfsleven door hun expertise en frisse perspectieven in te zetten om organisaties te helpen bij uitdagingen en veranderingen.

In deze blog gaan we in op interim professionals en wat ze precies doen. Hiernaast geven we een overzicht van hun belangrijkste taken en verantwoordelijkheden. Als je geïnteresseerd bent in deze boeiende carrière, is het de moeite waard om verder onderzoek te doen en te praten met professionals in het vakgebied voor een dieper inzicht in deze veelzijdige functie.

Je eerste indruk

Een eerste indruk maken is cruciaal tijdens een sollicitatieproces. Recruiters vormen vaak snel een oordeel over kandidaten, en deze eerste indruk kan een grote invloed hebben op hun beslissing. Hieronder worden enkele belangrijke punten benoemd waar Recruiters op letten bij het beoordelen van je eerste indruk:

Professionele uitstraling en verzorgd voorkomen

Een professionele uitstraling is essentieel. Recruiters letten op hoe je gekleed bent en hoe je jezelf presenteert. Zorg ervoor dat je kleding geschikt is voor de functie en het bedrijf waar je solliciteert. Een verzorgd voorkomen toont aan dat je aandacht besteedt aan details en laat zien dat je de sollicitatie serieus neemt.

Sterke handdruk en zelfverzekerdheid

Een stevige handdruk geeft blijk van zelfverzekerdheid en kan een positieve indruk achterlaten. Recruiters letten op je handdruk als een teken van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Een zwakke handdruk kan daarentegen als onzeker of ongeïnteresseerd worden geïnterpreteerd. Zorg ervoor dat je een zelfverzekerde handdruk geeft zonder te overdrijven.

Positieve en enthousiaste houding

Recruiters letten ook op je houding en gedrag tijdens het sollicitatiegesprek. Ze willen zien dat je enthousiast en gemotiveerd bent voor de functie. Wees positief en toon interesse in het gesprek. Een negatieve houding kan afbreuk doen aan je kansen, zelfs als je over de juiste kwalificaties beschikt. Wees oprecht enthousiast en laat zien dat je graag bij het bedrijf wilt werken.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de impact van je eerste indruk. Door een professionele uitstraling te hebben, een stevige handdruk te geven en een positieve houding te tonen, kun je een sterke eerste indruk maken op recruiters en je kansen op succes vergroten. Onthoud dat een goede eerste indruk slechts het begin is, maar het legt wel de basis voor verdere beoordelingen en gesprekken.

De motivatiebrief

De motivatiebrief is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie, omdat het Recruiters inzicht biedt in je motivatie en geschiktheid voor de functie. Hieronder worden enkele belangrijke punten benoemd waar je op moet letten bij het schrijven van een sterke motivatiebrief:

Duidelijke en gestructureerde opbouw

Een goede motivatiebrief heeft een duidelijke en gestructureerde opbouw. Begin met een introductie waarin je je interesse in de functie en het bedrijf benadrukt. Vervolgens geef je aan waarom je geschikt bent voor de positie en sluit je af met een sterke conclusie. Zorg ervoor dat de brief goed leesbaar is en gebruik alinea’s om je gedachten te organiseren.

Persoonlijke en authentieke motivatie

Recruiters willen weten waarom je specifiek geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Benadruk je persoonlijke motivatie en leg uit hoe je vaardigheden en ervaring aansluiten bij de vereisten van de positie. Wees authentiek en vermijd het gebruik van standaardformuleringen. Laat zien dat je de tijd hebt genomen om onderzoek te doen naar het bedrijf en dat je oprecht enthousiast bent.

Benadruk relevante werkervaring en vaardigheden

Gebruik de motivatiebrief om je relevante werkervaring en vaardigheden te benadrukken. Link je prestaties en verantwoordelijkheden aan de vereisten van de functie. Geef voorbeelden van situaties waarin je bepaalde vaardigheden hebt toegepast en hoe dit bijdraagt aan je geschiktheid voor de functie. Maak een duidelijke connectie tussen je achtergrond en de functie waarvoor je solliciteert.

Foutloos taalgebruik en goede schrijfvaardigheid

Het is essentieel om een motivatiebrief te schrijven met correct taalgebruik en een goede schrijfvaardigheid. Let op spelling- en grammaticafouten en zorg ervoor dat de brief professioneel en verzorgd is. Neem de tijd om je brief te controleren voordat je deze indient, en overweeg om iemand anders te vragen om het na te lezen voor extra zekerheid.

Een sterke motivatiebrief kan het verschil maken bij het overtuigen van Recruiters dat jij de juiste kandidaat bent voor de functie. Met een duidelijke structuur, een persoonlijke motivatie, de nadruk op relevante ervaring en vaardigheden, en foutloos taalgebruik, vergroot je je kansen op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Vergeet niet om je brief aan te passen aan elke specifieke sollicitatie en de vereisten van de functie. Als je meer wilt weten over een bepaalde functie kan je bijvoorbeeld kijken naar onze HR Professional pagina. Hier kan je lezen wat een bedrijf zoekt in een HR kandidaat.

Kleding

 

De juiste kledingkeuze is van groot belang tijdens een sollicitatieproces, omdat het je professionaliteit en aanpassingsvermogen kan tonen. Hieronder worden enkele belangrijke punten benoemd waarop je kunt letten bij het kiezen van je kleding:

 

Aanpassen aan de bedrijfscultuur en het type functie

Het is belangrijk om je kleding aan te passen aan de bedrijfscultuur en het type functie waarvoor je solliciteert. Elke organisatie heeft zijn eigen dresscode en verwachtingen. Onderzoek het bedrijf om een idee te krijgen van hun kledingnormen. Als het bedrijf formeel is, kun je kiezen voor een formele outfit zoals een pak of een nette jurk. Bij een informeel bedrijf kan een nette, zakelijke casual look meer geschikt zijn.

 

Verzorgde en gepaste kledingkeuze

Ongeacht de dresscode is het belangrijk om verzorgd en gepast gekleed te gaan. Zorg ervoor dat je kleding schoon, gestreken en goed passend is. Vermijd kledingstukken met scheuren, vlekken of versleten plekken. Kies voor kleuren die professioneel ogen en vermijd felle of te opvallende patronen. Een verzorgde kledingkeuze laat zien dat je aandacht besteedt aan details en respect hebt voor de gelegenheid.

 

Vermijden van overdreven casual of ongepaste kleding

Hoewel sommige bedrijven een meer informele dresscode hanteren, is het belangrijk om toch niet te casual gekleed te gaan tijdens een sollicitatiegesprek. Vermijd te losse of slordige kleding, zoals jeans, T-shirts met grafische prints of sneakers. Ook is het belangrijk om te voorkomen dat je te onthullende of ongepaste kleding draagt. Je wilt een professionele en respectvolle indruk maken op de Recruiters.

 

Door je kleding aan te passen aan de bedrijfscultuur en het type functie, te kiezen voor een verzorgde en gepaste kledingkeuze, en overdreven casual of ongepaste kleding te vermijden, laat je zien dat je de moeite hebt genomen om jezelf professioneel te presenteren. Een goede kledingkeuze kan bijdragen aan een positieve eerste indruk en laat zien dat je serieus bent over de functie en het sollicitatieproces.

CV

Een goede cv is van essentieel belang tijdens een sollicitatieproces, omdat het Recruiters een overzicht geeft van je professionele achtergrond, vaardigheden en prestaties. Hieronder worden enkele belangrijke aandachtspunten benoemd waar je op kunt letten bij het opstellen van een sterke cv:

 

Overzichtelijke en gestructureerde indeling

Zorg ervoor dat je cv een overzichtelijke en gestructureerde indeling heeft. Gebruik duidelijke koppen en secties om je persoonlijke gegevens, werkervaring, opleidingen, vaardigheden en andere relevante informatie te ordenen. Maak gebruik van bulletpoints en houd de informatie beknopt en gemakkelijk leesbaar.

 

Relevantie van werkervaring en opleidingen

Recruiters willen graag weten welke werkervaring en opleidingen je hebt die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Plaats de meest relevante en recente ervaring bovenaan. Geef een beschrijving van je verantwoordelijkheden, prestaties en resultaten bij elke functie. Vermeld ook je opleidingen, cursussen en certificaten die relevant zijn voor de functie.

 

Vermelding van prestaties en resultaten

Naast het opsommen van je werkervaring is het belangrijk om je prestaties en resultaten te benadrukken. Geef concrete voorbeelden van projecten waaraan je hebt bijgedragen, doelen die je hebt bereikt of erkenning die je hebt ontvangen. Door je successen te benoemen, geef je Recruiters een beter beeld van je vaardigheden en bijdrage aan vorige werkgevers.

 

Correcte spelling en grammatica

Een cv met correcte spelling en grammatica is van groot belang. Het getuigt van je nauwkeurigheid en professionele communicatievaardigheden. Zorg ervoor dat je je cv zorgvuldig nakijkt op eventuele spelfouten en grammaticale fouten. Je kunt ook overwegen om iemand anders je cv te laten controleren om ervoor te zorgen dat het foutloos is.

 

Een sterke cv kan je helpen om op te vallen bij Recruiters en je kansen op een sollicitatiegesprek vergroten. Met een overzichtelijke indeling, relevante werkervaring en opleidingen, vermelding van prestaties en resultaten, en correcte spelling en grammatica, kun je een professioneel en overtuigend cv creëren. Vergeet niet om je cv aan te passen aan elke specifieke sollicitatie en de vereisten van de functie. Neem bijvoorbeeld de vacature executive assistant die bij ons op de site staat, zodat je een idee krijgt van hoe zo’n vacature eruit ziet.

Houding

Tijdens het sollicitatieproces is de houding van een kandidaat van groot belang, omdat het Recruiters inzicht geeft in je professionele gedrag en je vermogen om goed te communiceren en samen te werken. Waar letten Recruiters op.  Hieronder worden enkele aspecten benoemd waarop Recruiters letten met betrekking tot houding:

Positieve en professionele houding

Recruiters zijn op zoek naar kandidaten met een positieve en professionele houding. Dit omvat het tonen van enthousiasme, motivatie en een proactieve benadering. Wees beleefd, vriendelijk en toon interesse in het gesprek. Laat zien dat je een teamspeler bent en bereid bent om bij te dragen aan de organisatie.

Actief luisteren en goede communicatieve vaardigheden

Een goede houding omvat ook het vermogen om actief te luisteren en effectief te communiceren. Wees attent en toon interesse in wat de interviewer zegt. Stel gerichte vragen en geef duidelijke en beknopte antwoorden. Zorg ervoor dat je je gedachten en ideeën goed kunt overbrengen en dat je in staat bent om effectief te communiceren met verschillende gesprekspartners.

Vermogen om vragen te beantwoorden en te reageren op feedback

Recruiters letten ook op je vermogen om vragen te beantwoorden en constructief om te gaan met feedback. Wees voorbereid op mogelijke vragen en geef eerlijke en goed doordachte antwoorden. Sta open voor feedback en toon bereidheid om te leren en jezelf te verbeteren. Reageer op een constructieve en professionele manier, zelfs als de feedback kritisch is.

Beleefdheid en respect tonen

Een positieve houding omvat ook het tonen van beleefdheid en respect tijdens het hele sollicitatieproces. Wees punctueel, beleefd en respectvol tegenover de interviewer(s) en andere medewerkers die je ontmoet. Let op je non-verbale communicatie, zoals oogcontact en lichaamstaal, om respect en betrokkenheid te tonen.

Door een positieve en professionele houding aan te nemen, actief te luisteren en goede communicatieve vaardigheden te tonen, in staat te zijn om vragen te beantwoorden en te reageren op feedback, en beleefdheid en respect te tonen, maak je een goede indruk op Recruiters. Een goede houding laat zien dat je goed kunt samenwerken, communiceert en een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan het team en de organisatie.

Jezelf zijn

Recruiters hechten veel belang aan het feit dat kandidaten zichzelf kunnen zijn tijdens het sollicitatieproces. Ze willen een authentiek beeld krijgen van wie je bent als persoon en of je goed past bij de bedrijfscultuur. Hieronder worden enkele punten benoemd waarop je kunt letten om jezelf te kunnen zijn tijdens een sollicitatiegesprek:

Eerlijkheid en oprechtheid in antwoorden en gedrag

Wees eerlijk en oprecht in je antwoorden tijdens het sollicitatiegesprek. Probeer niet te veel te overdrijven of jezelf anders voor te doen dan je werkelijk bent. Wees open over je sterke punten en ook over eventuele zwakke punten. Dit toont integriteit en helpt Recruiters om een eerlijk beeld van jou te vormen.

Laat je persoonlijkheid en unieke kwaliteiten zien

Het is belangrijk om je persoonlijkheid en unieke kwaliteiten te laten zien tijdens het sollicitatieproces. Recruiters willen weten wie je bent als persoon en welke unieke eigenschappen je kunt bijdragen aan het team. Wees trots op je eigen identiteit en benadruk de aspecten van je persoonlijkheid die relevant zijn voor de functie en het bedrijf.

Toon interesse en enthousiasme voor de functie en het bedrijf

Laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Doe voorafgaand aan het sollicitatiegesprek voldoende onderzoek, zodat je goed geïnformeerd bent. Stel gerichte vragen en toon enthousiasme voor de mogelijkheid om bij het bedrijf te werken. Dit laat zien dat je gemotiveerd bent en een positieve bijdrage wilt leveren.

Door eerlijk en oprecht te zijn in je antwoorden en gedrag, je persoonlijkheid en unieke kwaliteiten te laten zien, en interesse en enthousiasme te tonen voor de functie en het bedrijf, kun je jezelf zijn tijdens het sollicitatieproces. Het benadrukken van je authenticiteit helpt Recruiters om een goed beeld te krijgen van wie je bent als persoon en of je goed in het team en de bedrijfscultuur past.

Voor meer informatie over HR-vacatures kun je terecht op onze website.

Sociale media

Recruiters maken steeds vaker gebruik van sociale media om meer inzicht te krijgen in de achtergrond en persoonlijkheid van kandidaten. Sociale media bieden Recruiters de mogelijkheid om een bredere indruk te krijgen buiten de traditionele sollicitatieprocedure. Hieronder worden enkele punten benoemd waarop kandidaten kunnen letten met betrekking tot sociale media:

Professioneel ogende en up-to-date profielen

Zorg ervoor dat je sociale media profielen, vooral platforms zoals LinkedIn, er professioneel uitzien en up-to-date zijn. Zorg voor een duidelijke en professionele profielfoto en vul je profiel aan met relevante werkervaring, vaardigheden en prestaties. Laat zien dat je actief betrokken bent in je vakgebied door relevante artikelen te delen of deel te nemen aan discussies.

 

Consistentie tussen online profielen en de sollicitatie

Recruiters letten op de consistentie tussen je online profielen en de informatie die je hebt verstrekt in je sollicitatie. Zorg ervoor dat je werkervaring, opleiding en andere relevante informatie consistent is op zowel je cv als je sociale media profielen. Eventuele tegenstrijdigheden kunnen vragen oproepen bij Recruiters.

Positieve online reputatie en professioneel netwerk

Recruiters letten ook op je online reputatie en professionele netwerk. Zorg ervoor dat je een positieve online aanwezigheid hebt en vermijd negatieve of ongepaste posts en opmerkingen. Zorg ervoor dat je interactie hebt met professionele contacten en relevante groepen binnen je vakgebied. Dit toont aan dat je actief betrokken bent en waarde hecht aan professionele relaties.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van je online aanwezigheid en het beheren van je sociale media profielen. Recruiters kunnen deze profielen raadplegen om een aanvullend beeld van jou te krijgen. Door te zorgen voor professionele en up-to-date profielen, consistentie tussen online profielen en je sollicitatie, en een positieve online reputatie en professioneel netwerk, kun je een positieve indruk achterlaten bij Recruiters.

De Recruiters van 2ASSISTU

Wij zijn 2ASSISTU, een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige ondersteunende diensten aan professionals, zoals personal assistants en executive assistants. Met ons team van ervaren Recruiters en consultants streven wij ernaar om de perfecte match te vinden tussen opdrachtgevers en kandidaten.

Bij 2ASSISTU begrijpen wij de unieke behoeften van zowel opdrachtgevers als kandidaten en bieden wij op maat gemaakte oplossingen. Wij richten ons op het vinden van gekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen en wensen van opdrachtgevers.

Voor onze doelgroep, bestaande uit professionals die behoefte hebben aan ondersteuning, kunnen wij veel betekenen. Wij bieden de mogelijkheid om gekwalificeerde en ervaren assistenten te vinden die kunnen helpen bij het optimaliseren van de productiviteit en het succes van professionals. Door de juiste match te maken, kunnen wij professionals ontlasten van administratieve taken, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Enkele voordelen van 2ASSISTU zijn:

 • Expertise en ervaring: Onze Recruiters hebben uitgebreide ervaring in het vinden van de juiste professionals voor diverse functies. Ze hebben inzicht in de specifieke eisen en vaardigheden die nodig zijn in ondersteunende rollen en kunnen daardoor een passende match maken.
 • Persoonlijke benadering: Wij streven naar een persoonlijke benadering bij het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. We houden rekening met de specifieke wensen en eisen van beide partijen en streven naar een duurzame en succesvolle samenwerking.
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid: 2ASSISTU staat bekend om zijn hoge kwaliteitsnormen en betrouwbaarheid. We screenen grondig alle kandidaten en werken alleen samen met professionals die voldoen aan de vereiste kwalificaties en ervaring.

Voor meer informatie over onze diensten kun je contact met ons opnemen via onze website. Wij staan klaar om je te helpen en verdere vragen te beantwoorden.

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Wat doet een management assistant

  Wat doet een management assistant

  Benieuwd naar wat de functie Management Assistant precies inhoud? Aan welke competenties moet je voldoen en hoe ziet een werkdag van een Management Assistant eruit? Wij vertellen je graag meer!
  Bijbaan rechtenstudent

  Bijbaan nodig als rechtenstudent?

  Een bijbaan naast je rechtenstudie is een mooie manier om te leren hoe het recht in de praktijk werkt. Vaak hebben juridische studies maar weinig contacturen, en daarom is het erg leerzaam om in je vrije uurtjes alvast wat ervaring op te doen. Daarnaast is het een leuke manier om te ontdekken waar je later na je studie graag aan de slag wil.
  TOP