Bijbaan nodig als rechtenstudent?

Hoe vind je een relevante bijbaan als rechtenstudent?

Er is enorm veel keus in zowel kantoren als rechtsgebieden. Dit kan de zoektocht lastig maken. Via 2ASSISTU bieden wij een mooie manier om als student aan de slag te gaan, namelijk via de Legal Academy. Via 2ASSISTU kan je bij verschillende bedrijven aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als Interim Personal Assistant.

Wat houdt een bijbaan voor rechtenstudenten in?

Tegenwoordig is alleen een diploma vaak niet meer genoeg. Het hebben van relevante juridische ervaring zorgt ervoor dat jij een stapje voor hebt op je concurrenten. Naast je studie kan je dan ook op verschillende manieren aan de slag. Denk hierbij aan een stage, vrijwilligerswerk, een werkstudentschap of deelnemen aan commissies en juridische wedstrijden. De taken van een rechtenstudent zijn veelal ondersteunend. Je helpt een advocaat bij het verzamelen van alle benodigde stukken, voert een jurisprudentieonderzoek uit of schrijft een memo over een bepaalde rechtsvraag.

Aansluiten bij de Legal Academy

Zoals eerder benoemd bieden wij studenten via onze Legal Academy de kans om bij toonaangevende kantoren aan de slag te gaan. De werkzaamheden en opdrachten zijn erg gevarieerd, waardoor jij écht kan ontdekken wat je leuk vindt. Via ons kan je flexibel aan de slag en relevante juridische werkervaring op doen. We werken samen met mooie kantoren waardoor jij ook meteen een waardevol netwerk opbouwt. De opdrachten zijn steeds voor een periode van gemiddeld 3-6 maanden. Hierdoor kan je bij verschillende kantoren een kijkje in de keuken nemen en zie je ook veel verschillende rechtsgebieden voorbij komen. Naast dat je relevante ervaring op doet, bieden we ook regelmatig trainingen aan zodat je jezelf kan blijven ontwikkelen.

Het verloop van een sollicitatie

Wanneer je interesse hebt om via onze Legal Academy aan de slag te gaan, komen wij graag met je in contact. Via een telefoontje zullen we nader kennis met elkaar maken en jouw wensen bespreken. We zullen de verschillende opdrachten met je bespreken en je hier alles over vertellen. Wanneer er een passende opdracht bij zit, zullen we je voorleggen bij het kantoor. Als ook zij positief zijn, zul je daar op een kennismakingsgesprek gaan. In de meeste gevallen is één gesprek voldoende. Hopelijk volgt er daarna een aanbod en kan jij aan de slag! Gedurende dit hele proces word je door ons begeleidt en zijn wij bereikbaar voor al jouw vragen. We helpen je met de voorbereiding en zijn er om mee te sparren.

Het voordeel van een bijbaan via 2ASSISTU

Als je via onze Legal Academy aan de slag gaat heb jij een streepje voor op je medestudenten. Zo is er bijvoorbeeld een student die na een opdracht via ons student-stage heeft mogen lopen op hetzelfde kantoor, en op korte termijn zelfs gaat starten als advocaat-stagiaire, hoe cool is dat?!

Begin zelf met solliciteren bij 2ASSISTU

Dus, doe jij nog liever vandaag dan morgen ervaring op binnen de juridische praktijk? Dan ben je bij de Legal Academy aan het juiste adres. Wij helpen je graag aan jouw ideale bijbaan!  Bekijk ook de vacature voor Executive Assistant.

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Office manager functie profiel – hier moet je aan voldoen!

  Ben jij op zoek naar een baan als office manager? Ontdek hier wat je moet weten en waar jij aan moet voldoen. Als office manager ben je de spil van een bedrijf, verantwoordelijk voor het soepel verlopen van kantooractiviteiten. In deze blog leer je waarom een goed functieprofiel cruciaal is voor succes in deze rol en wat je moet weten voordat je solliciteert. Ben je benieuwd naar onze office management vacatures? Neem dan snel een kijkje op onze website!

  Virtual Assistant: De taken en verantwoordelijkheden uitgelegd

  Een Virtual Assistant is een professional die op afstand werkt en verschillende taken en verantwoordelijkheden op zich neemt om de dagelijkse werklast van een individu of organisatie te verminderen. In tegenstelling tot een traditionele persoonlijke assistent, werkt een Virtual Assistant op afstand en communiceert vaak via technologische hulpmiddelen zoals e-mail, chat, telefoon of videoconferentie.
  TOP