CV HR Medewerker: De beste tips om op te vallen

CV HR medewerker

In de competitieve wereld van HR is een indrukwekkend CV van cruciaal belang om jezelf te onderscheiden. Als HR-medewerker ben je verantwoordelijk voor het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent binnen een organisatie. Hier zijn enkele strategieën om jouw CV te transformeren in een krachtig instrument dat jouw vaardigheden en ervaring als HR-professional weerspiegelt. CV HR medewerker. 

Wat doet een HR-medewerker?

Een HR-medewerker speelt een essentiële rol in het beheren van personeelszaken binnen een organisatie. Deze professional is verantwoordelijk voor het werven, trainen, motiveren en behouden van medewerkers. Taken omvatten het coördineren van wervingsprocessen, het oplossen van personeel gerelateerde problemen, het implementeren van beleid en het bevorderen van een positieve werkcultuur. Kwaliteiten zoals communicatieve vaardigheden, empathie en strategisch denken zijn cruciaal voor succes in deze rol.

Benieuwd naar de mogelijkheden als HR Professional? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie!

Wat is het doel van een CV HR medewerker?

Een CV is jouw eerste kans om een goede indruk te maken. Voor een HR-medewerker gaat het echter verder dan een standaard CV. Het moet jouw vermogen demonstreren om personeel effectief te beheren en bedrijfsdoelen te ondersteunen. Verwijs naar specifieke prestaties zoals het verbeteren van werknemersbetrokkenheid of het implementeren van innovatieve wervingsstrategieën. Dit toont aan dat je niet alleen over basiskennis beschikt, maar ook in staat bent om waarde toe te voegen.

Naast mooie HR/Recruitment functies bemiddelen wij ook interim Personal Assistants.

Wat staat er in een CV van een HR-medewerker?

Een CV voor een HR-medewerker moet zorgvuldig worden samengesteld om de relevante vaardigheden, ervaring en kwalificaties duidelijk naar voren te laten komen. Hier zijn de onderdelen die doorgaans in een CV voor een HR-medewerker worden opgenomen:

 • Persoonlijke gegevens: Naam, contactgegevens (adres, telefoonnummer, e-mail).
 • Professionele samenvatting of doelstelling: Een beknopte paragraaf waarin je jezelf introduceert en je kernkwalificaties en carrièredoelen benadrukt.
 • Werkervaring: Lijst van vorige werkgevers, inclusief de naam van het bedrijf, je functie en de periode waarin je daar werkte
 •  
 • Opleiding: Lijst van je onderwijsachtergrond, inclusief diploma’s, universiteiten of scholen, en afstudeerdata.
 • Vaardigheden: Lijst van specifieke HR-gerelateerde vaardigheden, zoals wervingsvaardigheden, communicatieve vaardigheden, kennis van arbeidswetten, training en ontwikkeling, etc.
 • Certificeringen: Eventuele relevante certificaten zoals PHR (Professional in Human Resources), SHRM-CP (Society for Human Resource Management Certified Professional), etc.
 • Talenkennis: Vermeld talen die je spreekt en je niveau van vaardigheid.
 • Softwarevaardigheden: Eventuele HR-software of tools waar je ervaring mee hebt, zoals HRIS (Human Resources Information System), ATS (Applicant Tracking System), enz.
 • Projecten en prestaties: Belangrijke HR-projecten of prestaties die je hebt gerealiseerd en die aantonen hoe je waarde hebt toegevoegd aan vorige werkgevers.
 • Vrijwilligerswerk of lidmaatschappen: Eventueel vrijwilligerswerk of lidmaatschappen in professionele HR-organisaties.

Om je vaardigheden en ervaring het beste naar voren te laten komen:

 • Gebruik bullet points om je verantwoordelijkheden en prestaties overzichtelijk weer te geven.
 • Focus op concrete resultaten en prestaties, zoals “Verbeterde wervingsproces, resulterend in 20% kortere vultijd van vacatures.”
 • Benadruk zachte vaardigheden zoals communicatie, teamwerk en probleemoplossing, naast technische HR-vaardigheden.
 • Pas je CV aan op basis van de specifieke functie waarvoor je solliciteert, zodat de relevante vaardigheden en ervaring op de voorgrond staan.

Nu je met je CV aan de slag bent gegaan ben je klaar om te solliciteren. Je vindt onze HR-vacatures hier.

Persoonlijk profiel

Je persoonlijke profiel moet een samenvatting zijn van jouw unieke eigenschappen, ervaringen en sterke punten. Laat zien dat je niet alleen bekwaam bent in HR-taken, maar ook beschikt over leiderschapskwaliteiten en strategisch inzicht.

Opleidingen

Vermeld relevante opleidingen die je hebt gevolgd om jouw HR-vaardigheden te ontwikkelen. Dit kan variëren van cursussen in wervingsstrategieën tot trainingen in conflictbeheersing.

Werkervaring

Leg de nadruk op HR-gerelateerde functies en prestaties. Benadruk hoe je hebt bijgedragen aan het succes van organisaties door personeelsbeheer, training en ontwikkeling.

Vaardigheden

Omarm zowel technische als softskills. Technische vaardigheden omvatten kennis van HR-software en wet- en regelgeving. Softskills zoals communicatie, conflictbeheersing en empathie zijn cruciaal in de HR-wereld.

Een goed opgemaakt CV is een krachtig hulpmiddel om je te onderscheiden als HR-medewerker. Het toont niet alleen je ervaring, maar ook je vermogen om de bedrijfscultuur te verbeteren en talent te beheren. Vergeet niet dat 2ASSISTU een platform is waar je jouw nieuwe CV direct kunt gebruiken om te solliciteren naar diverse HR-vacatures. CV HR medewerker.

Solliciteer direct met je nieuwe CV via 2ASSISTU

Wij zijn een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in business supportposities voor zowel vaste als tijdelijke vacatures. Snel schakelen, een groot netwerk en persoonlijke begeleiding is waar wij voor staan. Het voordeel van solliciteren via 2ASSISTU is dat wij werken voor veel bekende toonaangevende kantoren die jouw carrière een boost kunnen geven. Benieuwd naar al onze vacatures? Neem dan contact met ons op!

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Wat verdient een secretaresse

  Wat verdient een secretaresse

  Als secretaresse ben jij een spin in het web. Jij bent dé onmisbare schakel binnen een organisatie. Door jou kunnen anderen nog beter presteren, jij zorgt namelijk voor structuur en dat alles op rolletjes loopt. Van nature houd je ervan om structuur aan te brengen en taken uit handen te nemen. Vaak ziet een organisatie jou als het belangrijkste eerste aanspreekpunt. Je bent dan ook gastvrij, representatief en brengt een hoop positieve energie met je mee.

  Hoe je Personal Assistant kunt worden: de voordelen en vaardigheden

  Een Personal Assistant (PA) is verantwoordelijk voor het bieden van persoonlijke ondersteuning aan een individu, zoals een manager, ondernemer of beroemdheid. De taken van een PA variëren afhankelijk van de behoeften van hun werkgever, maar ze zijn over het algemeen gericht op het ontlasten van hun werkgever van administratieve taken en organisatorische taken, zodat de werkgever zich kan concentreren op hun kernactiviteiten.
  TOP