HR Assistant salaris – 2ASSISTU

HR Assistant salaris - 2ASSISTU

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als HR Assistant, vraag je je wellicht af wat het salaris voor deze functie is. In deze blog zullen we je informeren over het gemiddelde HR Assistant salaris in 2023 en bespreken we de factoren die van invloed zijn op dit salaris. Ook vergelijken we het salaris van een HR Assistant met andere functies binnen het HR-veld. 

Wat doet een HR Assistant?

Als HR Assistant speel je een cruciale rol in het ondersteunen van HR-activiteiten en -processen. Je coördineert onder andere werving en selectie, onboarding en offboarding procedures. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van personeelsdossiers en het bijhouden van HR-gerelateerde documentatie. Wil je meer weten over de taken en verantwoordelijkheden van een HR Assistant? Lees dan snel verder. 

Taken van een HR Assistant

 Je bent een onmisbare schakel binnen de HR-afdeling. Je vervult diverse taken en ondersteunt bij belangrijke HR-gerelateerde processen. Hieronder vind je een overzicht van enkele essentiële taken die je als HR Assistant kunt verwachten: 

Verzamelen en verwerken van HR-gerelateerde gegevens en documenten

Als HR Assistant ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, registreren en verwerken van personeelsgegevens en HR-documentatie. Dit omvat onder andere het bijhouden van personeelsdossiers, het registreren van arbeidstijden en het verwerken van verlofaanvragen. 

Ondersteunen bij het opstellen en bijwerken van arbeidsovereenkomsten en HR-beleid

Je speelt een actieve rol bij het opstellen en actualiseren van arbeidsovereenkomsten en HR-gerelateerde beleidsdocumenten. Hierbij is het van belang om op de hoogte te blijven van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. 

Assistant bij het organiseren van trainingen en personeelsevenementen

Als HR Assistant help je bij het plannen, coördineren en organiseren van trainingen, workshops en personeelsevenementen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling en betrokkenheid van medewerkers. 

Beantwoorden van vragen van medewerkers met betrekking tot HR-aangelegenheden

Medewerkers kunnen met uiteenlopende vragen over HR-zaken bij jou terecht. Je fungeert als het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en biedt heldere en duidelijke antwoorden op hun vragen. 

Naast deze taken kunnen er nog andere verantwoordelijkheden bij komen kijken, afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie waarin je werkt. Als HR Assistant is het van belang dat je nauwkeurig werkt, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding hebt. Door deze belangrijke taken uit te voeren, lever je een waardevolle bijdrage aan het functioneren van de HR-afdeling en de organisatie als geheel. 

Wat is het HR Assistant salaris in 2023?

Het HR Assistant salaris kan variëren op basis van verschillende factoren. We bespreken de salaristrends en verwachtingen voor HR Assistant in 2023 en de invloed van zaken zoals ervaring, locatie en bedrijfssector op het salaris. Ook gaan we in op mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden die het salaris kunnen beïnvloeden. Heb je zelf een HR Professional nodig? Wij helpen je graag verder.   

Hoe word je een HR Assistant?

De meeste organisaties vereisen minimaal een middelbare school diploma of een equivalent daarvan voor de functie van HR Assistant. Hoewel een specifieke opleiding in HR niet altijd vereist is, kan het behalen van een diploma of certificaat in HR-gerelateerde studies je kansen vergroten. 

Het volgen van HR-cursussen of het behalen van HR-certificeringen kan je kennis vergroten en je aantrekkelijker maken voor werkgevers. Er zijn verschillende instellingen en organisaties die HR-cursussen en certificeringen aanbieden.  

Hoewel ervaring in HR niet altijd vereist is voor een instapniveau HR Assistant functie, kan eerdere ervaring in een vergelijkbare administratieve of ondersteunende rol je kansen vergroten. Stages, vrijwilligerswerk of bijbaantjes kunnen waardevolle ervaring opleveren. 

Om een succesvolle HR Assistant te zijn, zijn enkele nuttige vaardigheden en competenties vereist: 

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Organisatorische vaardigheden en het vermogen om goed te multitasken. 
 • Probleemoplossend vermogen en het vermogen om met gevoelige kwesties om te gaan. 
 • Empathie en het vermogen om goed met medewerkers en collega’s om te gaan. 
 • Nauwkeurigheid en aandacht voor detail bij het werken met gegevens en documenten. 
 • Basiskennis van HR-processen en -procedures.  

Als HR Assistant zijn er verschillende mogelijke carrièrepaden en doorgroeimogelijkheden binnen het HR-veld: 

 • HR Officer of HR Coordinator: Na enige ervaring als HR Assistant kun je doorgroeien naar een meer verantwoordelijke rol als HR Officer of HR Coordinator, waarbij je meer betrokken bent bij HR-processen en -projecten. 
 • HR Specialist: Als HR Specialist kun je je specialiseren in een specifiek HR-gebied, zoals werving en selectie, talentontwikkeling, arbeidsverhoudingen of HR-administratie. 
 • HR Business Partner: In de rol van HR Business Partner werk je nauw samen met het management om HR-strategieën af te stemmen op de organisatiedoelen en -behoeften. 
 • HR Manager: Met voldoende ervaring en leiderschapsvaardigheden kun je doorgroeien naar een management rol als HR Manager, waarbij je verantwoordelijk bent voor het leiden en sturen van het HR-team. 

Door het volgen van relevante opleidingen, het opdoen van ervaring en het ontwikkelen van waardevolle vaardigheden kun je je carrièremogelijkheden in het HR-veld vergroten en streven naar een meer uitdagende en bevredigende loopbaan. 

Vacatures

Ben je klaar om als HR Assistant aan de slag te gaan? We geven een korte uitleg over de vacatures voor deze functie. Als je direct vacatures wilt bekijken, bekijk dan onze vacaturepagina. 

HR Assistant worden? 2ASSISTU helpt graag!

Als werving- en selectiebureau bieden wij bij 2ASSISTU ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan binnen HR. We introduceren onze diensten en expertise en laten zien hoe we je kunnen helpen bij het vinden van de juiste HR Assistant vacatures. Ook bespreken we hoe wij je kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van relevante vaardigheden om je carrière in het HR-veld een vliegende start te geven. Neem voor meer informatie contact met ons op.  

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Zelf op een originele manier personeel werven – 2ASSISTU

  Als bedrijf is het belangrijk om de juiste werknemers aan te trekken die goed passen bij de bedrijfscultuur en de nodige vaardigheden hebben om de organisatie te laten groeien. Het werven van eigen personeel kan een effectieve manier zijn om dit te bereiken, en er zijn verschillende originele manieren om dit te doen.

  Waarom jij wilt werken als Juridisch Secretaresse – 2ASSISTU 

  Als Juridisch Secretaresse vervul je een cruciale rol in verschillende branches, zoals de advocatuur en de overheid. Je ondersteunt Juridisch professionals bij hun dagelijkse werkzaamheden en draagt bij aan een soepele en efficiënte werking van Juridisch processen. 
  TOP