Personal Assistant opleiding

De opleiding tot Personal Assistant duurt gemiddeld één tot twee jaar en kan op verschillende niveaus worden gevolgd, zoals MBO of HBO. Tijdens de opleiding leer je onder meer secretariële vaardigheden, communicatieve vaardigheden, organiseren en plannen, notuleren en administratieve vaardigheden. Maar ook zaken als presentatievaardigheden, professionele houding en inzicht in organisatieprocessen komen aan bod.

Het worden van een Personal Assistant kan interessant zijn, omdat het een dynamische en afwisselende baan is. Je werkt voor een hooggeplaatste functionaris en draagt bij aan de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Wat kan je worden met een Personal Assistant opleiding?

Met een diploma in Personal Assistant zijn er verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zo kun je aan de slag als Personal Assistant bij een groot bedrijf, een overheidsinstelling of een non-profitorganisatie. Daarnaast zijn er ook functies als Management Assistant, Office Manager, Directiesecretaresse en Executive Assistant.

Na het behalen van je diploma, ga je op zoek naar een geschikte baan. Het is belangrijk om te netwerken, zodat je in contact komt met potentiële werkgevers. Daarnaast kun je solliciteren op vacatures en deelnemen aan assessments om je kennis en vaardigheden te tonen.

Het vinden van een geschikte baan als Personal Assistant kan soms lastig zijn, omdat er veel concurrentie is op de arbeidsmarkt. Het is dan ook belangrijk om jezelf goed te presenteren en te zorgen dat je CV eruit springt. Door jezelf te blijven ontwikkelen en bij te scholen, vergroot je bovendien je kansen op een mooie baan als Personal Assistant.

Alternatieven voor een Personal Assistant opleiding

Er zijn verschillende richtingen die je als Personal Assistant kunt opgaan. Zo kun je je specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals HR, finance of marketing. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te werken als Virtual Assistant, waarbij je op afstand ondersteuning biedt aan je opdrachtgever. Of je kunt aan de slag als Freelance Personal Assistant, waarbij je voor meerdere opdrachtgevers werkt.

Een andere mogelijkheid is om via een detacheringsbureau aan de slag te gaan als Personal Assistant. Vaak bieden deze bureaus een werk-leer traject aan, waarbij je werkt bij verschillende opdrachtgevers en tegelijkertijd wordt opgeleid tot Personal Assistant. Dit is een goede manier om werkervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Mocht je op zoek zijn naar een Personal Assistant, dan kun je terecht bij 2ASSISTU. Dit is een detacheringsbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van Personal Assistants en Executive Assistants. Ze bieden maatwerk oplossingen voor organisaties die behoefte hebben aan ondersteuning op dit gebied.

De voordelen van een werk-leertraject via een detacheringsbureau

Het volgen van een werk-leertraject via een detacheringsbureau kan een goede manier zijn om aan de slag te gaan als Personal Assistant. Hieronder worden een aantal voordelen van deze route beschreven:

 • Een werk-leertraject biedt je de mogelijkheid om tegelijkertijd te werken en te leren. Dit betekent dat je praktijkervaring opdoet bij verschillende opdrachtgevers, terwijl je tegelijkertijd wordt opgeleid tot Personal Assistant. Zo kun je je vaardigheden verder ontwikkelen en leer je wat er van je verwacht wordt als Personal Assistant.
 • Als Personal Assistant ben je de rechterhand van een manager of directeur. Je ondersteunt deze persoon op allerlei gebieden, zoals agendabeheer, e-mailverkeer, telefoongesprekken en het organiseren van bijeenkomsten. Daarnaast ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor interne en externe contacten en ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van correspondentie. Het is dus belangrijk dat je communicatief sterk bent, goed kunt organiseren en prioriteiten kunt stellen.
 • Als je al werkt en tegelijkertijd leert, heb je een grotere kans om na je opleiding aan de slag te blijven bij een van je opdrachtgevers. Dit komt doordat je inmiddels al bekend bent met het bedrijf en de werkzaamheden die je daar verricht. Daarnaast heb je tijdens je werk-leertraject ook de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden, wat je kansen op een baan na je opleiding vergroot.

Kortom, een werk-leertraject via een detacheringsbureau kan een goede manier zijn om aan de slag te gaan als Personal Assistant. Je doet praktijkervaring op, leert nieuwe vaardigheden en vergroot je kansen op een baan in deze functie.

Waar kan ik aan de slag als gedetacheerde Personal Assistant?

Als gedetacheerde Personal Assistant kun je in verschillende branches aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld werken binnen de zakelijke dienstverlening, bij de overheid, in de zorg of in het onderwijs. Binnen deze branches zijn er verschillende functies waarvoor je als Personal Assistant kunt werken. Denk hierbij aan functies als Management Assistent, Executive Assistant of Project Assistant.

Om als Personal Assistant aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk dat je enige werkervaring hebt in een administratieve of secretariële functie. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren, communicatief vaardig bent en stressbestendig bent.

Om als Personal Assistant aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk dat je enige werkervaring hebt in een administratieve of secretariële functie. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren, communicatief vaardig bent en stressbestendig bent.

Als je interesse hebt in het werken als gedetacheerde Personal Assistant, kun je bijvoorbeeld kijken bij detacheringsbureaus zoals 2ASSISTU. Zij bieden regelmatig vacatures aan voor Personal Assistants in verschillende branches en bij verschillende bedrijven. Door middel van een werk-leertraject kun je jezelf ontwikkelen en zo doorgroeien binnen het vakgebied.

De voordelen van het Personal Assistant traject bij 2ASSISTU

Als je op zoek bent naar een goede begeleiding en een progressieve leeromgeving voor jouw carrière als Personal Assistant, dan is een traject via 2ASSISTU zeker een aanrader. Hieronder zetten we de voordelen voor je op een rijtje:

Als je via 2ASSISTU een werk-leertraject volgt, vergroot je jouw kansen op een succesvolle carrière als Personal Assistant. Door middel van praktijkervaring en persoonlijke begeleiding leer je de vaardigheden die nodig zijn om als Personal Assistant aan de slag te gaan. Bovendien krijg je de kans om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen, wat jouw kansen op een goede baan in de toekomst vergroot.

 • Begeleiding: 2ASSISTU biedt persoonlijke begeleiding en coaching tijdens het hele traject. Hierdoor krijg je feedback op jouw werk en word je geholpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden. Bovendien kun je altijd bij jouw begeleider terecht als je vragen hebt of als je ergens tegenaan loopt.
 • Netwerk: Via 2ASSISTU krijg je de kans om een groot netwerk op te bouwen. Je werkt namelijk bij verschillende bedrijven en ontmoet veel nieuwe mensen. Dit kan erg waardevol zijn voor jouw toekomstige carrière.
 • Ontzorging: 2ASSISTU neemt veel zaken voor je uit handen. Zo regelen ze bijvoorbeeld jouw salaris en arbeidsvoorwaarden en zorgen ze voor de administratieve afhandeling van jouw contracten.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede begeleiding en carrièrekansen als Personal Assistant, dan is een traject via 2ASSISTU zeker het overwegen waard.

Personal Assistant worden samen met 2ASSISTU?

Concluderend is een goede begeleiding en een progressieve leeromgeving van groot belang om succesvol te worden als Personal Assistant. Een werk-leertraject via een detacheringsbureau biedt hierin uitkomst en vergroot bovendien de kans op een succesvolle carrière. 2ASSISTU biedt een dergelijk traject aan waarin je intensief wordt begeleid en opgeleid tot een succesvolle Personal Assistant. Na afronding van het traject zijn er veel verschillende banen mogelijk en heb je de nodige werkervaring opgedaan. Wil jij ook aan de slag als Personal Assistant? Bekijk dan onze vacatures van 2ASSISTU op onze website

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Haal het beste uit je HR motivatiebrief: Tips en voorbeelden

  Een motivatiebrief is een krachtig hulpmiddel waarmee je jezelf kunt presenteren aan potentiële werkgevers. Het stelt je in staat om meer diepgang te geven aan je cv en de redenen waarom je geschikt bent voor de functie uit te lichten. In dit blog delen we waardevolle inzichten en praktische tips om een overtuigende HR motivatiebrief te schrijven die je onderscheidt van andere sollicitanten.
  Verschil tussen detacheren en uitzenden

  Verschil detacheren en uitzenden

  Of je nu opzoek bent naar een vaste of tijdelijke positie, bij 2AsisstU zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er de vormen detacheren en uitzenden. Maar wat betekent detacheren en uitzenden nou eigenlijk? En wat is het verschil?
  TOP