Interview met werkstudent Jessica

Wie ben je, welke studie volg je en wat zie jij jezelf in de toekomst graag doen?

“Ik ben Jessica van de Water, 20 jaar en ik kom uit Utrecht. Ik studeer notarieel recht en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In de toekomst zal ik graag eerst een master notarieel recht willen afronden, maar misschien ook nog een tweede master. Daarna zou ik graag aan de slag willen gaan op het notariaat van een groot advocaten- en notarissenkantoor.”

Wat heeft de juridische bijbaan voor jou toegevoegd?

“Mijn bijbaan bij GT heeft ervoor gezorgd dat ik een beter idee heb van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dat heeft voor mij ook nog extra bevestigd dat ik met mijn studie notarieel recht de goede keuze heb gemaakt. Daarnaast kan ik op deze manier een goed kijkje in de keuken nemen van een internationaal kantoor en ben ik erachter gekomen dat ik dat later ook graag zou willen. Bovendien vind ik het werk heel erg leuk en geeft het me de kans om mijn kennis uit de studie toe te passen en daarnaast nog veel meer te leren van de kantoorgenoten.”

Wat voor werkzaamheden heb je zoal uitgevoerd?

“Eigenlijk van alles. Elke dag was anders. Ik doe soms administratieve werkzaamheden, maar ook veel uitzoekklussen. Ik ben op een dag bijvoorbeeld bezig met de legalisaties van cliënten, maar daarna ben ik bijvoorbeeld een memo aan het schrijven over een inhoudelijk onderwerp. Het ligt eraan wat er op dat moment nodig is en van wie ik het verzoek krijg!”

“Mijn bijbaan bij GT heeft ervoor gezorgd dat ik een beter idee heb van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dat heeft voor mij ook nog extra bevestigd dat ik met mijn studie notarieel recht de goede keuze heb gemaakt.”

Is het ook belangrijk dat je dan al veel kennis hebt of leer je dat als je bezig bent?

“Een beetje kennis is altijd handig. Zeker als je zelf inhoudelijk aan de slag gaat en memo’s gaat schrijven of juridische onderwerpen gaat uitzoeken. Voor een aantal administratieve werkzaamheden is kennis wat minder belangrijk. Daarnaast breid je je kennis ook enorm uit door te werken!”

Heb je tips voor studenten die graag een juridische bijbaan zouden willen?

“Ik denk dat het belangrijk is dat de sfeer op een kantoor waar je je zou willen goed bij je past. Dat is voor mij ook doorslaggevend geweest. Het werk kan je natuurlijk tot een bepaalde hoogte op verschillende plekken doen, maar de mensen zijn overal anders. Daar zou ik dus goed op letten!”

Hoe zou je jouw ervaring met 2ASSISTU omschrijven?

“Ik vond mijn ervaring met 2ASSISTU erg fijn. Het contact liep soepel en ze hielpen me overal mee. Ik werd gedurende het proces goed op de hoogte gehouden en kon altijd bij ze terecht voor vragen. Het is zeker een fijne begeleiding voor als je op zoek bent naar een (eerste) juridische bijbaan.”

Ben jij een interim Personal Assistant of een interim Office Manager en op zoek naar een baan? Neem dan contact op met ons via info@2assistu.nl

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Directie secretaresse worden? – 2ASSISTU

  Ben je geïnteresseerd in een carrière als directie secretaresse? Of overweeg je deze rol al en wil je er alles over weten? Dan ben je bij 2ASSISTU aan het juiste adres. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van de directie secretaresse, waarbij we je meenemen door het takenpakket, de benodigde opleidingen, en de vele mogelijkheden voor groei en ontwikkeling binnen dit vakgebied. Of je nu aan het begin van je carrière staat of op zoek bent naar nieuwe perspectieven, ontdek hier alles wat je moet weten over het beroep van een directie secretaresse. 
  Interview student Ece

  Interview student Ece

  Ece is pas 19, heel ambitieus en inmiddels via ons al enige tijd werkzaam als Team Assistant bij Loyens & Loeff. Na het behalen van haar propedeuse van haar HBO-Rechten studie is ze begonnen aan haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de VU.
  TOP