Top Secretaresse banen – De beste jobs binnen de branche

Top Secretaresse banen

Secretaresse zijn van groot belang voor bedrijven en organisaties, omdat ze vaak als eerste contactpersoon fungeren en daarmee het visitekaartje van het bedrijf zijn. Ze zijn verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief laten verlopen van de dagelijkse gang van zaken en ondersteunen de leidinggevenden en andere medewerkers op diverse gebieden. In deze blog zal meer informatie worden gegeven over de taken, vaardigheden, soorten banen en professionele ontwikkeling van Secretaresse. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal bij een Secretaresse baan komt kijken. 

De taken van een Secretaresse

Een Secretaresse is een belangrijke spil binnen een organisatie of bedrijf. Ze vervult een breed scala aan taken en heeft als doel om de dagelijkse gang van zaken op kantoor soepel te laten verlopen. Hieronder bespreken we de belangrijkste taken van een Secretaresse: 

 

 1. Agendabeheer: De Secretaresse beheert de agenda van haar manager of directeur. Ze plant afspraken, vergaderingen en andere belangrijke gebeurtenissen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. 

 2. Correspondentie: Een Secretaresse is verantwoordelijk voor de inkomende en uitgaande correspondentie. Ze beantwoordt de telefoon, beheert de e-mail en zorgt ervoor dat alle post op tijd wordt verwerkt. 

 3. Notuleren: Bij vergaderingen of andere belangrijke bijeenkomsten is de Secretaresse verantwoordelijk voor het maken van notulen. Ze zorgt ervoor dat alles wat besproken wordt, wordt vastgelegd en dat de notulen op een later moment kunnen worden teruggelezen. 

 4. Administratieve ondersteuning: De Secretaresse biedt administratieve ondersteuning aan haar manager of directeur. Ze zorgt ervoor dat alle documenten en dossiers goed worden bijgehouden en dat alle administratieve processen soepel verlopen. 

 

Naast deze taken heeft een Secretaresse nog vele andere verantwoordelijkheden, zoals het ontvangen van gasten, het plannen van zakenreizen en het bijhouden van de voorraad kantoorartikelen. Een goede Secretaresse is daarom niet alleen stressbestendig en nauwkeurig, maar ook communicatief vaardig en klantgericht. 

De beste Secretaresse banen

Als Secretaresse zijn er veel verschillende sectoren en bedrijven waar je kunt werken. Hier zijn een paar sectoren en bedrijven die goede kansen bieden: 

 

Advocatuur – Advocatenkantoren hebben vaak Secretaresse nodig om te helpen bij het beheren van afspraken, het opstellen van juridische documenten en het onderhouden van contacten met cliënten. 

Consultancy – Consultancybedrijven bieden vaak Secretaresse de mogelijkheid om het managementteam en consultants te ondersteunen bij projectbeheer, planning en organisatie van zakelijke bijeenkomsten en het beheren van klantrelaties. 

Zorg – Ziekenhuizen, gezondheidscentra en andere zorginstellingen hebben vaak behoefte aan Secretaresse om artsen en verpleegkundigen te ondersteunen bij het beheren van afspraken, dossiers en communicatie met patiënten en andere zorgverleners. 

 

 

De vereisten voor deze banen variëren afhankelijk van de sector en het bedrijf. Over het algemeen worden vaardigheden zoals goede communicatie, organisatie en multitasking vaak gevraagd. Een diploma op het gebied van Secretaresse of administratie kan ook voordelig zijn. De sollicitatieprocedures kunnen bestaan uit een sollicitatiebrief en CV, mogelijk gevolgd door een interview en mogelijk een vaardigheidstest. 

 

Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de specifieke vereisten en procedures van elk bedrijf waarin je geïnteresseerd bent om te solliciteren en je sollicitatie zorgvuldig voor te bereiden. 

 


Vaardigheden en kwaliteiten van een goede Secretaresse

Een goede Secretaresse beschikt over een combinatie van verschillende vaardigheden en kwaliteiten. Hieronder worden enkele belangrijke genoemd: 

 

 1. Organisatievermogen: een Secretaresse moet in staat zijn om haar eigen werk te plannen en te organiseren, maar ook het werk van anderen, zoals de agenda van haar manager. 

 

 1. Communicatieve vaardigheden: een Secretaresse communiceert veelvuldig met haar manager, collega’s, klanten en andere relaties. Het is daarom belangrijk dat ze goed kan luisteren, duidelijk kan spreken en schrijven en zich professioneel kan opstellen.

 

 1. Discretie: als Secretaresse krijg je vaak vertrouwelijke informatie te zien. Het is belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat en deze informatie niet zonder toestemming deelt met anderen.

 

 1. Flexibiliteit: een Secretaresse moet zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en onverwachte situaties. Ook moet ze bereid zijn om soms buiten de reguliere werktijden te werken. 

 

 1. Technische vaardigheden: moderne Secretaresse moeten vaak werken met digitale hulpmiddelen, zoals e-mail, agenda’s en documentbeheersystemen. Het is daarom belangrijk dat ze voldoende vaardig zijn met deze tools. 

 

 1. Klantgerichtheid: een Secretaresse is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en relaties. Het is daarom belangrijk dat ze klantgericht is en zich dienstbaar opstelt. 

 

 1. Stressbestendigheid: Secretaresse hebben vaak te maken met strakke deadlines en werkdruk. Het is daarom belangrijk dat ze stressbestendig zijn en onder druk goed kunnen presteren. 
 2. Proactiviteit: een goede Secretaresse denkt vooruit en komt zelf met voorstellen om de werkprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Ze is proactief en toont initiatief. 

 

Door te werken aan deze vaardigheden en kwaliteiten kun je als Secretaresse een succesvolle carrière opbouwen. 

Als Secretaresse in beeld komen bij grote bedrijven

Netwerken is inderdaad een belangrijke factor om als Secretaresse in beeld te komen bij grote bedrijven. Het is van belang om contacten te leggen en te onderhouden in de branche waarin je graag wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld via LinkedIn, vakgerichte netwerkevenementen en door middel van aanbevelingen van anderen in het vakgebied. 

 

Daarnaast is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten. Dit kan je doen door middel van een overtuigende sollicitatiebrief en CV. Zorg ervoor dat je in je brief en CV duidelijk benadrukt welke ervaring en vaardigheden je hebt die relevant zijn voor de functie en het bedrijf waar je solliciteert. 

Tot slot is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te groeien als professional. Dit kan door het volgen van opleidingen, trainingen en certificeringen. Dit toont aan dat je serieus bent over je vak en bereid bent om te investeren in jezelf. 

Soorten Secretaresse banen

Er zijn verschillende soorten Secretaresse banen die elk hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende types besproken: 

 

 1. Management Assistant: Dit type Secretaresse ondersteunt vaak een of meerdere managers of directeuren. De taken kunnen bestaan uit agendabeheer, het organiseren van vergaderingen en reizen, het opstellen van correspondentie en rapporten en het beheren van administratieve taken. Voor deze functie is het belangrijk om sterk te zijn in organisatie en planning, communicatie en multitasking. 
 2. Executive Assistant: Een executive assistent ondersteunt vaak de hoogste functionarissen in een bedrijf, zoals de CEO of CFO. De taken zijn vaak vergelijkbaar met die van een Management Assistant, maar de eisen zijn hoger. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de executive assistent zeer goed kan plannen en organiseren en zeer vertrouwelijk omgaat met bedrijfsgevoelige informatie. 
 3. Medisch Secretaresse: Dit type Secretaresse ondersteunt artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals. De taken omvatten het beantwoorden van telefoontjes, het regelen van afspraken, het bijhouden van patiëntendossiers en het uitvoeren van algemene administratieve taken. Voor deze functie is het belangrijk om een goede kennis te hebben van medische terminologie en procedures en om sterk te zijn in communicatie en organisatie. 

 

Voor elk type Secretaresse baan zijn specifieke vaardigheden en kwalificaties nodig. Het is belangrijk om de vereisten voor elke functie zorgvuldig te onderzoeken voordat je solliciteert. Het hebben van een diploma of certificering in secretariële studies of administratie kan bijvoorbeeld een voordeel zijn bij het solliciteren naar een secretaresse baan. Daarnaast is het belangrijk om te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden, organisatorische vaardigheden, computervaardigheden en discretie. 

Professionele ontwikkeling en carrièregroei als Secretaresse

Als Secretaresse zijn er diverse mogelijkheden om je professioneel te ontwikkelen en door te groeien in je carrière. Hieronder worden enkele mogelijkheden toegelicht: 

 

 1. Bijscholing en training: Veel organisaties bieden trainingen en cursussen aan om de vaardigheden van hun Secretaresse te verbeteren en up-to-date te houden. Ook kun je zelf op zoek gaan naar trainingen en cursussen die je interessant vindt en je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. 

 2. Netwerken: Netwerken is essentieel om jezelf als Secretaresse te profileren en om kansen te creëren voor professionele groei. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een branchevereniging of een netwerkclub voor Secretaresse. 

 3. Certificeringen: Certificeringen kunnen helpen om je cv te versterken en je als expert op een bepaald gebied te positioneren. Er zijn verschillende certificaten beschikbaar voor Secretaresse, bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement, officemanagement en boekhouding. 

 4. Carrièrepaden: Er zijn verschillende carrièrepaden beschikbaar voor Secretaresse, bijvoorbeeld als senior Secretaresse, teamleider of manager. Het is belangrijk om je vaardigheden en kwaliteiten te blijven ontwikkelen en te laten zien dat je klaar bent voor meer verantwoordelijkheid. 

 5. Door te blijven leren en jezelf te ontwikkelen, kun je als Secretaresse je carrière naar een hoger niveau tillen en nieuwe kansen creëren. 

Het salaris van een goede Secretaresse

Als we kijken naar het gemiddelde salaris van een Secretaresse in Nederland, dan ligt dit tussen de € 2.000 en € 4.500 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het salaris kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de sector waarin je werkt, je ervaring en het type baan dat je hebt. Zo verdienen Secretaresse in de advocatuur vaak meer dan Secretaresse in bijvoorbeeld de non-profit sector. 

 

Ervaring speelt ook een grote rol in het salaris van een Secretaresse. Een Secretaresse met meer ervaring kan een hoger salaris verwachten dan iemand die net begint in het vak. Ook het type baan dat je hebt kan invloed hebben op je salaris. Zo zal een managementassistent of executive assistent vaak meer verdienen dan een Secretaresse die zich voornamelijk bezighoudt met administratieve taken. 

Daarnaast zijn er nog andere factoren die van invloed kunnen zijn op het salaris van een Secretaresse, zoals het niveau van verantwoordelijkheid dat je hebt, je werklocatie en de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt. Het is belangrijk om je salaris goed te onderhandelen bij het solliciteren naar een nieuwe baan, en regelmatig te evalueren of je salaris nog in lijn is met je verantwoordelijkheden en ervaring. 

Top Secretaresse baan bij 2ASSISTU

Als top Secretaresse heb je een belangrijke rol in het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten van een bedrijf of organisatie. Bij 2ASSISTU hebben we een interessante en uitdagende top Secretaresse baan beschikbaar, waarbij je een breed scala aan taken uitvoert, zoals agendabeheer, communicatie, notuleren en administratieve ondersteuning. Voor deze functie zijn enkele vereisten van belang, zoals uitstekende communicatieve vaardigheden, organisatorisch vermogen en ervaring met MS Office en Google-apps. Ook is een proactieve en flexibele houding belangrijk. 

Als top Secretaresse bij 2ASSISTU werk je voor verschillende opdrachtgevers in diverse sectoren. Dit biedt niet alleen afwisseling en uitdaging, maar ook mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als professional. 

 

Andere voordelen van werken bij 2ASSISTU zijn flexibele werktijden, een aantrekkelijk salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Bovendien werk je in een dynamische en professionele omgeving, waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Meer informatie over onze top Secretaresse baan en hoe je kunt solliciteren, vind je op onze website.

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Dé manieren hoe jij opvalt voor recruiters – 2ASSISTU 

  ls je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het van cruciaal belang om vindbaar te zijn voor recruiters. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de vele andere kandidaten? In dit artikel zullen we enkele effectieve manieren bespreken waarop recruiters jou kunnen vinden en hoe je jezelf kunt profileren om hun aandacht te trekken. 

  Wat doet een juridisch secretaresse – Functie, Salaris en Skills

  Als je nieuwsgierig bent naar de rol van een juridisch secretaresse, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een juridisch secretaresse precies doet, welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen, welke kwaliteiten en vaardigheden essentieel zijn, en hoe je kunt streven naar een succesvolle carrière als juridisch secretaresse.
  TOP