Wat verdient een HR medewerker – Salaris HR medewerker

Wat verdient een HR medewerker

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als HR-medewerker, ben je vast benieuwd naar het salaris dat hierbij hoort. In deze blog ontdek je niet alleen wat je kunt verdienen als HR-medewerker, maar ook welke factoren van invloed zijn op je loon en hoe je kunt doorgroeien in binnen deze sector. Wij staan klaar om je te begeleiden in deze reis naar een succesvolle HR-carrière. Wat verdient een HR medewerker.

Wat is het salaris van een HR-medewerker?

Als HR-medewerker speel je een cruciale rol binnen een organisatie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van personeelszaken. Het gemiddelde salaris voor een HR-medewerker varieert afhankelijk van ervaring, locatie en functie. Over het algemeen ligt het gemiddelde salaris in 2023 voor een HR-medewerker tussen €1.930 en €3.775 per maand. Dit kan echter variëren op basis van verschillende factoren.

In Nederland kan het salaris van een HR-medewerker per provincie verschillen. Zo zie je dat het salaris in de Randstad vaak hoger ligt vanwege de hogere kosten van levensonderhoud. Daarentegen kan het salaris in andere provincies iets lager zijn, maar dit wordt vaak gecompenseerd door lagere kosten. Naast het basissalaris kunnen HR-medewerkers ook profiteren van extra’s zoals bonussen, vakantiegeld en mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Welke factoren hebben invloed op het loon?

Ervaring speelt een aanzienlijke rol bij het bepalen van het salaris van een HR-medewerker. Hoe meer jaren je hebt gewerkt in de HR-sector, hoe groter de kans dat je een hoger salaris kunt verwachten. Daarnaast zijn er andere factoren zoals specialisatie, opleidingsniveau, en het type organisatie waarvoor je werkt, die je salaris kunnen beïnvloeden.

Om je kansen op een hoger salaris te vergroten, zijn er verschillende tips die je kunt volgen. Denk aan het behalen van relevante certificeringen, het volgen van aanvullende opleidingen en het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden.

Zijn er verschillen in salaris per HR functie?

De wereld van HR biedt diverse functies met elk hun eigen verantwoordelijkheden en salarissen. Van HR-assistenten tot HR-managers, de salarissen kunnen aanzienlijk variëren. Een HR-assistent verdient over het algemeen tussen de €2.290 en €3.095 terwijl een HR-manager aanzienlijk meer kan verdienen, gemiddeld tussen de €3.500 en €6.000. Je salaris groeit dus aanzienlijk mee wanneer je je ontwikkelt tot een echte HR-professional.

Doorgroeimogelijkheden HR en het bijbehorende salaris

Als HR-medewerker is het mogelijk om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Door te groeien naar functies zoals HR-manager, HR-directeur of zelfs CHRO (Chief Human Resources Officer), kun je je salaris aanzienlijk verhogen. Het salarisniveau hangt af van de specifieke functie en de verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan.

De weg naar doorgroei vereist vaak aanvullende training, het opbouwen van een uitgebreid netwerk en het tonen van consistent succes in je huidige rol.

Hoe kan je meer verdienen als HR medewerker

Wil je je inkomsten als HR-medewerker verhogen? Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen:

 • Volg aanvullende opleidingen en behaal relevante certificeringen.
 • Ontwikkel leiderschaps- en managementvaardigheden.
 • Bouw een professioneel netwerk op binnen de HR-gemeenschap.
 • Wees proactief en toon initiatief in het aanpakken van uitdagingen.

Veel organisaties bieden ook interne opleidingsprogramma’s en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling aan, wat kan bijdragen aan je groei en salarisverhoging als HR-medewerker.

Hoe is de banenmarkt voor HR-medewerkers?

De banenmarkt voor HR-medewerkers kan variëren afhankelijk van economische omstandigheden en de vraag naar HR-diensten. Over het algemeen is HR een essentiële functie binnen elke organisatie, dus de vraag naar HR-professionals blijft doorgaans stabiel. In sommige tijden kunnen er echter schommelingen zijn in de beschikbare posities. Wat verdient een HR medewerker.

Wil je meer inzicht in de huidige stand van zaken op de banenmarkt voor HR-medewerkers? Bezoek onze interim Personal Assistant pagina.

Aan de slag als HR-medewerker via 2ASSISTU

2ASSISTU is jouw partner in het vinden van de juiste HR-kansen. We bieden een breed scala aan HR-vacatures die passen bij verschillende niveaus en specialisaties. Je kunt solliciteren op onze vacatures via onze website en onze experts staan klaar om je te ondersteunen in elke stap van het sollicitatieproces.

Ontdek de voordelen van samenwerken met 2ASSISTU als HR-medewerker en bekijk onze actuele vacatures op onze website of neem gelijk contact met ons op.

Berthe van der Peet

Do we need ?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  Gerelateerde berichten

  Hulp nodig bij werving en selectie Secretaresse?

  In deze blogpost zullen we ingaan op de belangrijkste aspecten van het werven en selecteren van een Secretaresse. Van het identificeren van de benodigde vaardigheden en kwalificaties tot het voeren van effectieve sollicitatiegesprekken, we zullen bespreken hoe je ervoor kunt zorgen dat je de ideale kandidaat vindt die past bij de behoeften en cultuur van jouw organisatie. Bovendien zullen we bekijken hoe 2ASSISTU jou kan ondersteunen bij dit proces, zodat je met vertrouwen kunt focussen op het vinden van de perfecte Secretaresse voor jouw team.
  Wat verdient een secretaresse

  Wat verdient een secretaresse

  Als secretaresse ben jij een spin in het web. Jij bent dé onmisbare schakel binnen een organisatie. Door jou kunnen anderen nog beter presteren, jij zorgt namelijk voor structuur en dat alles op rolletjes loopt. Van nature houd je ervan om structuur aan te brengen en taken uit handen te nemen. Vaak ziet een organisatie jou als het belangrijkste eerste aanspreekpunt. Je bent dan ook gastvrij, representatief en brengt een hoop positieve energie met je mee.
  TOP